torstai 17. huhtikuuta 2014

Kahden kuorrutteen sitruunakuppikakut

Jos mieli on maassa, kuppikakku pelastaa. Kuppikakuille ei ole koskaan liikaa reseptejä. Tällä kertaa saatte reseptin, jossa sitruuna, vanilja ja suklaa ovat kaikki sulassa sovussa. Sitruuna tuo mehevyyttä ja makua pohjiin. Vanilja maustaa kuorrutteen täydellisen pehmeäksi. Suklaa viimeistelee kuppikakut. Voin taata, että olo kohenee, kun maistat näitä kuppikakkuja. Ainut ongelma vain on, että pitäisi jaksaa leipoa. Onneksi leipomiseen riittää aina iloa, tai jos ei riitä, leipominen antaa sitä.
 
 
Plussana kaiken muun lisäksi; kuppikakut sopivat myös pääsiäiseen!
 
 

 
Kahden kuorrutteen sitruunakuppikakut
  • riittävyys: 12 kpl
  • valmistusaika: 30 + paisto 25 min
  • säilyvyys: jääkaapissa 3-5 päivää
  • vuoat: 12 silikonista tai paperista muffinivuokaa
  • vinkki: jos tahdot suklaakuorrutetta reilummin kuin kuvissa, kaksinkertaista sen ainekset
 
 
120 g = 1,8 dl vehnäjauhoja
140 g = 1,6 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
40 g voita tai margariinia
1 sitruunan mehu = noin 0,5 dl
0,75 dl maitoa
1 kananmuna
 
kuorrute:
60 g = 1 dl tomusokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 tl vanilja-aromia tai 1 tl vaniljasokeria
 
suklaakuorrute:
1 rkl leivontakaakaojauhetta
1 rkl maitoa
1 tl hunajaa tai vaaleaa siirappia
 
 
 
Mittaa jauhot, sokeri, leivinjauhe ja voi monitoimikoneeseen tai käytä sähkövatkainta. Vatkaa hiljaisella teholla kunnes seos on murumaista ja ainekset ovat yhdistyneet. Kaada joukkoon hitaasti sitruunamehu ja sekoita miltei tasaiseksi.
 
Vatkaa toisessa kulhossa haarukalla muna ja  maito sekaisin. Kaada seos monitoimikoneeseen, vatkaa edelleen ja käännä teho suuremmalle, jotta seokseen ei jää kokkareita. Vatkaa korkeintaan pari minuuttia, kunnes taikina on sileää.
 
Lusikoi taikina vuokiin. Paista noin 20-25 minuuttia. Valmiiden kakkujen pinta on kimmoisa eikä tikkuun jää taikinaa.
 
Sekoita tuorejuustoon vanilja-aromi ja sen jälkeen tomusokeri. Kuorruta täysin jäähtyneet kakut ja laita ne jääkaappiin.
 
Sekoita kaakaojauheen joukkoon maito ja hunaja. Jos seos on tönkköä, lisää tipoittain maitoa, jos taas löysää, lisää kaakaojauhetta. Valuta suklaakuorrute kuppikakuille.
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)