perjantai 4. huhtikuuta 2014

Ihastuttavan pienet mansikkakuppikakut

Minulla oli tällä viikolla TET. Päätin tarjota viimeisenä päivänä ihastuttavia kuppikakkuja, ja päädyin mansikkaisiin. Halusin tehdä niistä houkuttelevan näköisiä, kauniita leivonnaisia. Pienensin kokoa ja tein kuppikakut vaaleanpunaisiin vuokiin. Koristelua kuppikakut eivät kaivanneet, koska kuorrute oli pursotettu siististi. Mansikkakuppikakut tekivät hyvin kauppansa ja kehuja sateli. Muualtakin taholta on aikaisemmin kehuja tullut, joten mansikkakuppikakut ovat monien mieleen.
 
Tein kuppikakut Porin Antti Airiosta ostetuissa vuoissa. Käytin vuokia minimuffinipellillä, joten ne kohosivat kauniisti. Suosittelen käyttämään kuppikakkujen alla minimuffinipeltiä, koska ilman sitä ne leviävät helposti.
 
 

 
 
Pienet mansikkakuppikakut
 
60 g = vajaa 1 dl vehnäjauhoja
70 g = 0,75 dl sokeria
0,75 tl leivinjauhetta
20 g voita tai margariinia
puolikas muna
0,6 dl maitoa
tippa vanilja-aromia tai maustemitallinen vaniljasokeria
 
kuorrute:
125 g = 2 dl mansikan makuista tomusokeria
40 g voita tai margariinia
1 rkl maitoa
 
 
Mittaa jauhot, sokeri, leivinjauhe ja voi monitoimikoneeseen tai käytä sähkövatkainta. Vatkaa hiljaisella teholla kunnes seos on murumaista ja ainekset ovat yhdistyneet. Kaada joukkoon hitaasti puolet maidosta ja sekoita miltei tasaiseksi.
 
Vatkaa toisessa kulhossa haarukalla muna, vanilja-aromi ja loppu maito sekaisin. Kaada puolet seoksesta monitoimikoneeseen, vatkaa edelleen ja käännä teho suuremmalle, jotta seokseen ei jää kokkareita.
 
Säädä teho taas pienemmälle ja kaada loppu maitoseos hitaasti joukkoon. Ota sekoittumattomat ainekset kaapimella mukaan taikinaan. Vatkaa korkeintaan pari minuuttia, eli niin kauan että seos on sileää.
 
Lusikoi taikina vuokiin. Paista noin 15 minuuttia. Valmiiden kakkujen pinta on kimmoisa eikä tikkuun jää taikinaa.
 
Sekoita pehmeään rasvaan tomusokeri voimakkaasti lusikalla sekoittaen, kunnes seos on murumaista. Lisää joukkoon maito ja sekoita. Jos seos on liian tönkköä, lisää maitoa. Jos se on löysää, lisää tomusokeria.
 
Kuorruta täysin jäähtyneet kakut.
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)