sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Cookie dough brownies

Suklaa on jotain, mikä parantaa kaikista kamalimmankin päivän. Ei siis liene yllätys, että tämäkin resepti sisältää suklaata.
 
Rakastan perinteisiä brownieita kuin myös brownien ja cookien yhdistelmää, brookieita sekä mansikka-juustokakkubrownieita. Brownieiden lisäksi pehmeän sitkeät cookiet, esimerkiksi cookie cups, ovat erityisesti mieleeni. Nähdessäni eräässä ulkomaalaisessa blogissa brownieita, joiden päällä oli cookietaikinaa, sydämeni meinasi pysähtyä. Miltei maistoin suussani ihanan, sitkeähkön brownien reilulla cookietaikinalla. Kuva vilisi silmissäni koko aamun, kunnes vihdoin solmin essuni kiinni. Tein taikinan rakkaudella, odottaen täydellistä suklaaleivosta. Kun vihdoin koitti aika maistaa, oli pakahtua jännityksestä. Olisiko leivos juuri sitä, mitä odotin?
 
Voin kertoa, että kyllä se oli. Tahmainen browniepohja ja täydellinen cookietaikina suklaahipuilla. Miltei aina on niin, että keksitaikina on parempaa kuin valmiit keksit. Näissä leivoksissa ei ole aivan tavallista keksitaikinaa, koska sitä ei paisteta lainkaan. Loppuun vielä pieni varoituksen sana: Cookie dough brownieita on mahdoton syödä vain yhtä. Käsi hamuilee jo toista, vaikka edellisestä leivoksesta on vielä pala jäljellä.


 
 
 
 
Cookie dough brownies
  • riittävyys: 24 leivosta
  • valmistusaika: aktiivinen 45 min + passiivinen 60 min
  • säilyvyys: jääkaapissa rasiassa tai folion alla ainakin 3 päivää
  • vuoka: noin 25 x 35 cm suorakulmio vuoka, leivinpaperilla vuorattuna
  • vinkki: browniet ovat parhaimmillaan levättyään yön yli jääkaapissa
 
 
Brownie:
250 g voita tai margariinia
130 g tummaa suklaata rouhittuna
4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja
4 munaa
 
Cookie:
240 g voita tai margariinia
3 dl tomusokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
4 rkl maitoa
1 dl tummaa suklaata rouhittuna (100 g)
 
 
 
Brownie: Sulata voi ja kaada se kulhoon suklaarouheen päälle. Sekoittele, kunnes seos on tasaista. Sekoita sokerit ja vehnäjauho keskenään. Lisää niiden joukkoon voi-suklaasula ja munat. Sekoita tasaiseksi ja kaada vuokaan. Paista 175 asteisen uunin alatasolla noin 15-25 minuuttia. Valmis brownie on vielä hieman taikinainen keskeltä, mutta reunoilta kimmoisa. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
 
Cookie: Vaahdota voita ja tomusokeria sähkövatkaimella, kunnes vaahto on kuohkeaa. Lisää joukkoon vaniljasokeri, jauhot ja maito, vatkaa pienimmällä teholla tasaiseksi. Kääntele viimeisenä joukkoon suklaarouhe. Levitä cookietaikina brownien päälle ja nosta vuoka jääkaappiin. Anna sen olla jääkaapissa noin puoli tuntia ja leikkaa sitten leivoksiksi. Säilytä jääkaapissa.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)