maanantai 7. huhtikuuta 2014

Chocolate chip cookie cups

Näitä keksejä ei voi syödä vain yhtä. Paksu ja pehmeän sitkeä keksi on vastustamaton suklaahippuineen. Keksit tehdään muffinipellillä, minkä ansiosta ne saavat uuden muodon. En tee pikkuleipiä taikka keksejä kovinkaan usein, mutta nähdessäni cookie cups -kuvan mieleni teki leipoa niitä heti. Rakastan brownieita ja muita sitkeitä, suklaisia leivonnaisia. Nämä keksit maistuvat juuri siltä, mitä toivoinkin.
 
Yritin miettiä sopivaa suomennosta näille. Kuitenkaan suklaahippukeksikupit eivät kuulosta houkuttelevilta. Pitäydytään siis englannin kielisessä nimessä, vai mitä..?
 
 
 
 
 
Chocolate chip cookie cups
  • riittävyys: 12 keksiä
  • valmistusaika: aktiivinen 30 min + passiivinen vähintään 40 min
  • säilyvyys: pari päivää jääkaapissa tiiviissä rasiassa
  • vuoka: 12-koloinen muffinivuoka voideltuna tai muffinivuoilla vuorattuna. Voit käyttää joko paperisia tai silikonisia vuokia, ja ne kannattaa voidella kevyesti.
 
85 g voita tai margariinia
75 g = noin 1 dl fariinisokeria
25 g = noin 0,25 dl sokeria
puolikas kananmuna
125 g = noin 2 dl vehnäjauhoja
0,5 tl soodaa
0,5 tl vaniljasokeria
ripaus (1 maustemitallinen) suolaa
50-60 g valkosuklaata
50-60 g tummaa suklaata
 
 
Pilko valkosuklaa ja tumma suklaa karkeasti veitsellä. Sekoita vehnäjauhot, ruokasooda, vaniljasokeri sekä suola kulhossa. Vatkaa pehmeä voi ja sokerit keskenään kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Lisää lopuksi kuivat ainekset ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääntele suklaarouheet sekaan lastalla. Laita taikina jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.
 
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele muffinipellin kolot huolellisesti tai laita muffinivuoat koloihin ja voitele ne. Jaa taikina 12 osaan. Pyörittele osista palloja ja laita pallot koloihin tai vuokiin. Älä litistä palloja. Paista keksejä uunin keskitasolla 10-20 minuuttia. Paistoaika riippuu uunisi tehosta ja siitä, kuinka taikinaisiksi keksit tahdot. Keksit ovat valmiita, kun niiden reunat ovat saaneet hieman väriä mutta ne ovat vielä pehmeitä. Anna jäähtyä pellillä hetki. Jos käytit vuokia, irrota keksit niistä. Anna jäähtyä kokonaan.
 
 
 

 
 
Alkuperäinen ohje: Wicked sweet kitchen
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)