keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Valkosuklainen puolukkakääretorttu

Valkosuklaa ja puolukka ei ole ollenkaan huonompi yhdistelmä. Pitkästä aikaa halusin tehdä kääretortun. Hyvin nopeasti mieleeni kehittyi sopiva resepti. Ainekset ovat "kaapin pohjalta kaivettuja" eli mitenkään erikoisia aineksia et tähän tarvitse. Jos pakastimesta löytyy jotain muita marjoja kuin puolukoita, voit hyvin käyttää niitä. Maistele makeutta, sillä esimerkiksi mansikat eivät tarvitse kuin hieman sokeria.
 
 
 
Valkosuklainen puolukkakääretorttu
  • riittävyys: 10-15 viipaletta
  • valmistusaika: noin 40 minuuttia
  • säilyvyys: noin 3 päivää jääkaapissa
 
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
0,5 dl vehnäjauhoja tai 0,75 dl ruisjauhoja (itse tein ruisjauhoista)
0,5 dl perunajauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
 
3 dl puolukoita
1 rkl sokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
30 g valkosuklaata
2 rkl maitoa
 
 
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne siivilöiden vaahtoon. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 225 asteessa noin 8-12 minuuttia. Kumoa pohja heti uunista oton jälkeen sokeroidulle leivinpaperille. Irrota leivinpaperi kääretorttupohjasta. Jos se ei tunnu irtoavan, voitele paperia vedellä. Jätä jäähtymään täytteen teon ajaksi.
 
Survo puolukat ja mausta survos sokerilla. Ota yksi valkosuklaapala talteen koristelua varten. Rouhi loppu suklaa. Sulata valkosuklaa varovasti usein sekoitellen mikrossa. Sekoita suklaasula tuorejuuston joukkoon. Lisää myös maito. Levitä puolukkasurvos kääretorttupohjalle. Levitä päälle tuorejuustoseos veitsellä. Survoksen ja tuorejuuston kuuluu hieman seota toisiinsa. Rullaa leivinpaperin avulla ja laita jääkaappiin.
 
Noin puolen tunnin päästä täyttämisestä kääretorttu on jäähtynyt kunnolla. Sulata talteen otettu valkosuklaapala. Koristele kääretorttu valkosuklaalla.
 

 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)