torstai 6. maaliskuuta 2014

Sitruunaruudut

Muutaman suklaisen ja kinuskisen leivonnaisen jälkeen raikas sitruuna maistuu ihanalta. Löysin monesta blogista lemon bars -reseptejä, niin suomeksi kuin englanniksikin. Suklaapossu oli melko samoilla jäljillä kuin minäkin: nopea pohja ja sitruunainen, kirpeä täyte. Nam! Jos pidät lemon curdista, nämä sopivat sinulle. Ulkonäöstäkin tulee kaunis, kun sihtaa tomusokeria pinnalle. Sen vuoksi sitruunaruudut sopivat loistavasti kahvipöydän tai juhlien tarjoiluihin.
 
 
 
 
 
 
 
Sitruunaruudut
  • riittävyys: noin 20 leivosta
  • valmistusaika: 30 min + paisto 15 min
  • säilyvyys: noin 3 päivää jääkaapissa
  • vuoka: suorakulmainen, noin 20 x 30 cm vuoka leivinpaperilla vuorattuna (tai halkaisijaltaan noin 26 cm pyöreä, voideltuna ja korppujauhoilla jauhotettuna)
  • vinkki: tuplaa taikina, niin saat pellillisen leivoksia
 
 
Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
0.75 dl öljyä
0.75 dl maitoa
1 tl sitruunan raastettua kuorta
 ripaus suolaa

Päällinen:
3 munaa
2.5-3 dl sokeria
1 tl sitruunan raastettua kuorta
1.25 dl sitruunan mehua (n. 2 sitruunan mehu)
3 rkl vehnäjauhoja
ripaus suolaa

Koristelu:
tomusokeria
 
 
Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää nesteet ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina vuoan pohjalle ja esipaista 175 asteessa n. 10-15 minuuttia. Älä paista liikaa, ettei pohja kuivu. Vatkaa päällisen aineet kevyesti keskenään. Levitä seos kuuman pohjan päälle ja paista vielä n. 15 minuuttia, kunnes pinta on asettunut. Jäähdytä kokonaan ennen paloiksi leikkaamista. Ripottele päälle tomusokeria juuri ennen tarjoamista.
 
 
 
 

2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköiset kuvat :) Ja herkullisiahan nämä ovatkin, ihanan makean kirpeitä. Hienoa, että myös sinä tykkäsit :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)