perjantai 21. maaliskuuta 2014

Pipariminttuiset kakkutikkarit

Kakkutikkarit ovat olleet suuressa suosiossa viimeisen vuoden ajan. Päätin vihdoin testata niitä. Kehittelin oman reseptin, joka ei kylläkään aivan vastannut odotuksiani. Tikkareista tuli makuuni aivan liian makeita. En taida siis olla kakkutikkareiden ystävä... Jos kuitenkin pidät kakkutikkareista, näitä kannattaa kokeilla. Piparminttuisuus tuo hivenen raikkautta muuten makeisiin tikkareihin.
 
 
 
 
 
Piparminttuiset kakkutikkarit
  • riittävyys: 20-30 tikkaria
  • valmistusaika: aktiivinen 1 h + passiivinen 1 h 30 min
  • säilyvyys: 3 päivää jääkaapissa
  • vuoka: halkaisijaltaan noin 24 cm vuoka voideltuna ja korppujauhoilla jauhotettuna
Kakkupohja:
2,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
100 g margariinia tai voita
1,25 dl vettä
2 rkl kaakaojauhetta
0,5 dl maitoa
1 muna
 
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2-3 tl piparminttuaromia
1 pala tummaa suklaata
tikkaritikkuja tai varrastikkuja
 
Kuorrute:
200 g valkosuklaata
 
 
 
Kakkupohja:
Sekoita kuivat aineet. Laita margariini, vesi ja kaakaojauhe kattilaan ja kiehauta niin, että margariini sulaa. Sekoita keskenään kuivat, kiehautetut ja loput ainekset. Kaada vuokaan. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä vuoassa noin 5 min. Kumoa ja anna jäähtyä kokonaan.
 
Murustele kakkupohja kulhoon. Lisää joukkoon tuorejuusto, joka on maustettu piparminttuaromilla. Muotoile massasta palloja. Sulata tumma suklaa. Dippaa tikun pää sulaan suklaaseen ja tökkää tikku palloon. Toista näin kaikkien kohdalle. Laita tikkarit korkeisiin laseihin ja laita jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
 
Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa usein sekoitellen. Sivele veitsellä raitoja tikkareihin. Anna suklaan kovettua ja tarjoile.
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)