tiistai 25. maaliskuuta 2014

Pestolohta ja lohkoperunoita

Lohi on ihanaa monella tapaa laitettuna; halstrattuna, uunissa, kastikkeena sekä keitoissa. Tänään päätin pienoisen flunssan vankina tehdä jotain helppoa. Päädyin pestoloheen ja lohkoperunoihin. Olisin tahtonut tehdä oikeaa pestolohta, mutta aineksia puuttui. Sävelsin oman, vähintään yhtä ihanan pestokuorrutteen lohelle. Alempaa löytyvä resepti on "mitä kaapista löytyy" -linjalla.
 
 
 
 
 
Pestolohta ja lohkoperunoita
  • riittävyys: neljälle
  • valmistusaika: noin 1 h
 
600 g lohta
 
8-12 perunaa
1 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
mausteita (suolaa, pippuria, paprikajauhetta)
 
suolaa
2 dl basilikan lehtiä
1 dl juustoraastetta
1 rkl (oliivi)öljyä
1 valkosipulinkynsi silputtuna
 
 
Nypi lohesta ruodot. Pese ja kuori perunat, lohko ne neljään osaan. Laita perunat kulhoon ja sekoita joukkoon öljy sekä mausteet. Laita pellille leivinpaperi. Nosta lohi nahkapuoli ylöspäin ja kaada perunalohkot sen viereen. Paista 200 asteessa 25 minuuttia. Tee sillä välin "pesto". Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja surrauta melkein tasaiseksi. Ota pelti pois uunista ja poista kalasta nahka. Levitä basilikaseos kalalle ja laita pelti takaisin uuniin. Pienennä uuni 180 asteeseen ja paista kalaa ja perunoita vielä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)