torstai 27. maaliskuuta 2014

Pääsiäisen ananas-rahkapiirakka

Pääsiäiseen ei ole enää kauan aikaa, vaikka se onkin tänä vuonna myöhemmin kuin yleensä. Ananas-rahkapiirakka on täydellinen pääsiäisherkku. Piirakka on mehevää sekä kuohkeaa, ja ananas ja rahka sopivat ihanasti toisiinsa.

 
 
 
 
Ananas-rahkapiirakka
  • riittävyys: 8-12 palaa
  • valmistusaika: 20 min + paisto 35 min
  • säilyvyys: ainakin 3 päivää jääkaapissa kelmulla suojattuna
  • vuoka: vähintään 27 cm halkaisijaltaan oleva piirasvuoka voideltuna
 
 
125 g voita tai margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1 dl ruis- tai grahamjauhoja (tai vehnäjauhoja)
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1,5 dl sokeria
1 dl piimää tai maustamatonta jogurttia
1 kananmuna
 
1 prk säilykeananasmurskaa (tai säilykeananaspaloja)
250 g maitorahkaa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna

Sulata voi tai margariini. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voisula. Sekoita tasaiseksi. Tässä vaiheessa taikina on murumaista. Ota 1/3 tai 1/4 murutaikinasta sivuun. Määrä riippuu siitä, kuinka reilun murukerroksen tahdot piirakan päälle. Lisää isompaan taikinasatsiin piimä tai jogurtti ja muna. Taikinaan jää hieman paakkuja, mutta ne tasoittuvat uunissa. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja tasoita pinta. Valuta ananasmurskasta mehu talteen. Sekoita rahka, sokerit, muna ja 2 rkl ananasmurskan lientä keskenään. Levitä seos taikinan päälle. Ripottele sen jälkeen ananasmurska. Murustele sivuun otettu murutaikina koko komeuden päälle. Paista piirakkaa 180 asteessa noin 35 minuuttia alimmalla ritilätasolla. Tarkkaile piirakan pohjaa, sillä pohja voi olla jo tumma vaikka murupäälinen näyttää vaalealta.



 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)