sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Mustikalla täytetyt sitruunakuppikakut

Kaunis ja houkutteleva kuppikakku odottaa pöydällä. Se on niin viattoman oloinen keväisen keltaisessa kuorrutteessaan. Miksen maistaisi sitä? Ensimmäinen haukkaus. Onko tämä sittenkin ihan tavallinen kuppikakku? Toinen haukkaus. Oi! Kirpeän sitruunaista! Kolmas haukkaus. Mitäh, mustikkaako? Uskomattoman ihanaa... Ja muutama haukkaus lisää...kunnes kuppikakusta ei ole jäljellä muruakaan. Voinkohan maistaa toisenkin..?
 
 
 
 
Mustikalla täytetyt sitruunakuppikakut
  • riittävyys: 12 kpl
  • valmistusaika: aktiivinen 30 min + passiivinen 30 min
  • säilyvyys: 2-3 päivää rasiassa jääkaapissa
 
Pohjat:
120 g = 1,8 dl vehnäjauhoja
140 g = 1,6 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
40 g voita tai margariinia
1,2 dl maitoa
1 kananmuna
 
Täyte:
1 dl mustikkaa (pakaste käy - sulata silloin)
40 g voita tai margariinia
 
 
Kuorrute:
1 sitruunan mehu (eli noin 0,5 dl)
3-4 dl tomusokeria
keltaista väriainetta
 
Koristeeksi:
 
 
Kuumenna uuni 170-asteiseksi.
 
Mittaa jauhot, sokeri, leivinjauhe ja voi monitoimikoneeseen tai käytä sähkövatkainta. Vatkaa hiljaisella teholla kunnes seos on murumaista ja ainekset ovat yhdistyneet. Lisää vähitellen joukkoon puolet maidosta ja vatkaa, kunnes maito on juuri ja juuri sekoittunut muiden ainesten joukkoon.
 
Vatkaa toisessa kulhossa haarukalla muna ja loppu maito sekaisin. Kaada seos monitoimikoneeseen ja vatkaa, kunnes ainekset ovat sekoittuneet. Vatkaa korkeintaan pari minuuttia, eli niin kauan että seos on sileää.
 
Lusikoi taikina paperi- tai silikonivuokiin. Paista 20-25 minuuttia. Valmiit kakut ovat vaaleanruskeita ja pinta on kimmoisa eikä tikkuun jää taikinaa.
 
Anna  kakkujen jäähtyä  rauhassa. Tee sillä aikaa täyte: Sekoita rasvaa kulhossa lusikalla kunnes se pehmenee. Survo mustikat ja sekoita survos rasvaan. Kaiverra jokaisesta kakusta palanen pois ja jaa täyte koloihin. Aseta kaiverretut palaset kakkujen täytteen päälle väärinpäin. Laita jääkaappiin.
 
Sekoita sitruunamehuun tomusokeria pikkuhiljaa kunnes seos on sopivan jämäkkää muttei liian valuvaa. Lisää sopivasti väriainetta.  Jos sitruunasta irtosi vain vähän mehua, voit käyttää osan vettä. Pursota kuorrute kakkujen päälle ja koristele halutessasi suklaakoristeilla. Anna kuppikakkujen jähmettyä jääkaapissa hetki ennen tarjoilua.
 


Vinkki! Nämä kuppikakut sopivat täydellisesti pääsiäiseen sitruunaisuutensa ja ulkonäkönsä ansiosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)