sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Mehevät feta-paprikamuffinit

Muistan, kuinka pienenä odotin äidin tekemiä suolaisia muffineita. Ne olivat jotain todella harvinaista herkkua. Joskus olin ollut yötä mummolassa vanhempieni järjestäessä juhlat kotona. Kotiin päästessäni menin heti maistelemaan juhlista jääneitä muffineita. Täytteistä viis, pidin kaikista. Rakastin suolaisia muffineita.
 
Tein tänään siskoni syntymäpäiville  feta-paprikamuffineita  hänen pyynnöstään.  Haukatessani palan mehevästä muffinista mieleeni tulvi paljon muistoja.  
 

 
 
 
Feta-paprikamuffinit
  • riittävyys: 12 isoa muffinia
  • valmistusaika: 20 min + paisto 15 min
  • säilyvyys: parhaimpia samana päivänä lämpöisinä, mutta pari päivää jääkaapissa
  • vuoat: jos mahdollista niin silikoniset; muffinit irtoavat niistä paremmin
  • vinkki: saat muffiniin tuoreutta lämmittämällä sitä 10-20 sekuntia mikrossa
 
3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl graham-, ruis- tai täysjyväjauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
0,5 tl paprikajauhetta
2 tl basilikaa (kuivattua)
2 dl maitoa
2 kananmunaa
0,5 dl öljyä
2 dl juustoraastetta
100-200 g fetaa
puolikas paprika kuutioituna
 
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon maito, munat ja öljy ja sekoita tasaiseksi. Kääntele lopuksi joukkoon juustoraaste, feta ja paprikakuutiot. Jaa taikina 12 muffinivuokaan. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia. Valmiin muffinin pinta on kullanruskea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)