keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Mansikkawhoopies

Ihania leivoksia nämä whoopiet! Amerikasta kotoisin olevat keksin ja leivoksen välimuodot täytetään yleensä tuorejuustolla, rahkalla tai vaahtokarkkilevitteellä.
 
En oikein löytänyt netistä mieleistäni whoopiereseptiä, joten soveltelin hieman. Vaniljainen keksi sopi hyvin rahkaiseen mansikkatäytteeseen. Taikina jäi aavistuksen liian löysäksi, joten whoopieista tuli hieman liian matalia. Korjasin jauhomäärää reseptiin; nyt pitäisi onnistua. Aion varmasti kokeilla whoopieita uudelleen, mutta varmaankin erilaisella täytteellä. Whoopiet olivat täydellisen pehmeitä ja makuisia, ennemminkin leivoksia kuin keksejä.
 
 
 
 
 
Whoopies mansikkatäytteellä
  • riittävyys: noin 20 valmista leivosta
  • valmistusaika: 15 min + paisto 10 min + jäähtyminen ja täyttö 15 min
  • säilyvyys: rasiassa jääkaapissa täytettynä noin päivän, täyttämättöminä noin viikon tiivissä rasiassa huoneenlämmössä
60 g margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
2,25 dl jauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
0,75 dl maitoa
 
täytteeksi:
noin 1 dl mansikoita (pakastetut käyvät)
250 g maitorahkaa
1 rkl sokeria
(halutessasi 0,5 tl sitruuna-aromia)
 
Vaahdota rasva ja sokeri kuohkeaksi. Lisää joukkoon muna vatkaten. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne maidon kanssa vaahtoon. Sekoita lastalla tasaiseksi. Pursota noin 2 cm halkaisijaltaan olevia nappeja leivinpaperille pelleille. Taikina kannattaa pursottaa kahdelle pellille, sillä keksit leviävät uunissa. Paista 175 asteessa noin 10-15 minuuttia. Keksit eivät ole kovia kypsinäkään.
 
Valmista täyte: Survo mansikat, rahka ja sokeri (ja sitruuna-aromi) blenderissä tai sauvasekoittimella. Jaa taikina puolelle kekseistä, nosta toinen keksi täytetyn päälle. Parhaimmillaan juuri täytettyinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)