keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Lemon curd eli sitruunatahna

Täytyy myöntää, että tein vasta tänään ensimmäistä kertaa elämässäni sitruunatahnaa. En ole ennen maistanutkaan sitä, edes kaupasta ostettuna. Johan oli aikakin! Vilkaisin muutamaa reseptiä ja sovelsin oman. Nam! Sitruunatahna sopii kakkujen, pikkuleipien ja leivosten täytteeksi.


 
 
 
 

 
 
Sitruunatahna (lemon curd)
  • riittävyys: noin 1 dl valmista tahnaa
  • valmistusaika: 10 min  + jähmettyminen vähintään 30 min
  • säilyvyys: ainakin viikon jääkaapissa, puhtaassa kannellisessa astiassa


1 sitruuna
1 kananmuna
2 rkl sokeria
20 g voita tai margariinia

Pese sitruuna hyvin. Raasta siitä kuori (noin 1 rkl) ja purista mehu (noin 0,5 dl). Laita sitruunankuori, -mehu, muna ja sokeri kattilaan. Kuumenna koko ajan vispaten kiehuvaksi. Ota pois levyltä ja laita jääkaappiin jäähtymään vähintään puoleksi tunniksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)