lauantai 15. maaliskuuta 2014

Karviais-marenkikakku

Marenkikakku on helppo valmistaa, mutta silti aikaa vaativa. Marenkikakun täytteeksi kannattaa valita jotain kirpeää tai raikasta, sillä pohja on erittäin makea. Marengit säilyvät kauan huoneenlämmössä, mutta täyttäminen kannattaa tehdä vasta juuri ennen tarjoilua. Tee jäljelle jääneistä keltuaisista esimerkiksi creme brulee.
 
 
 
 
 
Karviais-marenkikakku
  • riittävyys: noin 8-10 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 30 min + passiivinen 2 h
  • säilyvyys: marengit noin 2 viikkoa huoneenlämmössä (ei rasiassa), täytettynä tarjoiltava heti
 
3 valkuaista
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
 
2,5 dl flora vispiä
4 dl karviaisia (tai muita marjoja)
 
 
Vaahdota valkuaisia puhtaassa, kuivassa kulhossa. Lisää vähitellen sokeria. Vatkaa koko ajan kunnolla. Lisää loppu sokeri pikkuhiljaa ja lopuksi myös vaniljasokeri. Vaahdota kovaksi vaahdoksi. Valmis vaahto ei valu eikä tipu kallistetusta kulhosta. Piirrä leivinpaperiin esim. kakkuvuoan avulla noin 24 cm halkaisijaltaan oleva ympyrä. Pursota tai lusikoi ympyrä täyteen vaahtoa. Pursota tai ota lusikalla lopusta vaahdosta marenkeja. Paista 125 asteessa noin 2 h, kunnes marengit ovat aivan kuivia.
 
Kokoa kakku juuri ennen tarjoilua: Vaahdota kerma. Survo karviaiset. Levitä kermavaahto marenkipohjalle ja lusikoi päälle karviaissurvos. Asettele pienet marengit kakun päälle ja tarjoile.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)