keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Hurmaava lakkapiirakka

Täydellinen keväinen  resepti: lakkapiirakalla voit juhlia niin pääsiäistä, vappua kuin äitienpäivääkin. Kaunis, oranssinkeltainen piirakka sopii värejä kukkivaan kevääseen. Rahka ja lakka yhdessä tuovat piirakkaan sitä jotain. Lakka ei sinällään ole kevään marja, mutta se sopii silti pirteytensä ja kauniin värinsä ansiosta kevätleivonnaisiin. Jos pakastimestasi suinkin löytyy lakkoja, suosittelen kokeilemaan tätä piirakkaa. Se tuo vaihtelua tavallisiin marjapiirakoihin. Kaiken kukkuraksi voin taata, että resepti on nopea ja helppo. Edes vatkainta ei tarvita.
 
 
 
 
 
 
Lakkapiirakka
  • riittävyys: noin 10 palaa
  • valmistusaika: 15 min + paisto 25 min
  • säilyvyys: noin 3 päivää jääkaapissa
  • vuoka: noin 27 cm halkaisijaltaan oleva piirasvuoka voideltuna
 
100 g margariinia
0,5 dl sokeria
1 kananmuna
0,75 dl vehnäjauhoja
1 dl kaura- tai ruishiutaleita
1 tl leivinjauhetta
 
250 g maitorahkaa
1 kananmuna
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4-5 dl lakkoja (pakastettuja kannattaa sulattaa hieman)
 
Sekoita margariini ja sokeri voimakkaasti kulhossa lusikalla. Seoksen on tarkoitus olla pehmeää, hieman vaahtomaista. Lisää muna kunnolla sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon varovasti. Levitä taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille veitsellä. Taikinan ei kuulu olla taputeltavaa vaan pehmeämpää. Sekoita rahka, sokerit ja muna keskenään. Kaada seos pohjalle ja tasoittele pintaa. Ripottele lopuksi päälle lakat. Paista 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 25 minuuttia.


 

2 kommenttia:

  1. Näyttää samalla sekä syntisen ihanalta että raikkaalta :-)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)