sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Daimkakku suklaan ystäville

Myönnän heti, ulkonäkö ei ole samanlainen. Maku on kuitenkin melkoisen tärkeä, ja kakku oli taivaallista. Eikä ulkonäkökään hullumpi ole, vaikkei se muistukaan malliaan... Tarkoituksenani oli tehdä daimkakku. Daimkakkua saa helposti kaupan pakastealtaasta, merkkinä Almondy. Yleensä itse tehty on parempaa kuin kaupan, joten pitihän daimkakkuakin itse kokeilla. Ei lainkaan hassumpi kokeilu ollutkaan, vaan kakusta tuli maukas ja herkullinen. Aivan samanlaiseen makumaailmaan kakusta ei ollut, mutta se oli silti parempaa. Usko minua ja osta ensi kerralla kaupasta pakastedaimkakun sijaan daim-suklaalevy ja daim-raepussi!

 
 
 
 
 
 
Neiti leipurin daimkakku
  • riittävyys: noin 12 palaa
  • säilyvyys: pakastimessa viikkoja
  • valmistusaika: aktiivinen 30 min + passiivinen 30 min
  • vuoka: 26-28 cm halkaisijaltaan voideltu ja korppujauhoilla jauhotettu pyöreä vuoka
 
 
pohja:
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
1 rkl kaakaojauhetta
50 g voita sulatettuna
 
täyte:
2 dl maitoa
1 rkl perunajauhoja
100 g valkosuklaata rouhittuna
2 dl kuohukermaa
 
päälle:
200 g Daim-suklaata
1 dl kuohukermaa
1 pss = 100 g Daim-rakeita
 
 
Vaahdota kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahdon joukkoon. Lisää myös voisula ja sekoita varovasti. Kaada taikina vuokaan. Paista pohja uunin alatasolla 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.
 
Tee täyte pohjan ollessa uunissa. Sekoita kattilassa maito ja perunajauhot. Sekoita koko ajan samalla kuumentaen, kunnes kiisseli pulpahtaa. Ota pois levyltä ja lisää joukkoon valkosuklaarouhe. Sekoita, kunnes seos on tasaista. Laita kiisseli jääkaappiin.
 
Kumoa paistettu pohja, kun se on jäähtynyt hieman. Vaahdota kerma ja sekoita siihen jäähtynyt kiisseli. Halkaise pohja kahteen osaan. Levitä pohjan päälle noin puolet täytteestä, nosta toinen levy päälle ja levitä sille loppu täyte. Kakun reunoilla kannattaa myös levittää täytettä.

Nosta pakastimeen kuorrutteen valmistamisen ajaksi.
 
Laita kuohukerma kattilaan ja lisää joukkoon paloiteltu daim-suklaalevy. Anna suklaan sulaa  ja sekoita seosta varovasti. Odota pari minuuttia, jotta kuorrute hieman jäähtyy.
 
Ota kakku pakastimesta ja ripottele sen päälle daim-rakeet. Kaada suklaa-kermaseos päälle. Anna kuorrutteen valua myös reunoille. Laita pakastimeen ja pidä siellä tarjoiluun asti.
 

2 kommenttia:

  1. Tein :) Puolet kakusta mennyt jo aamupäivän aikana joten taitaa olla hyvää :D Tein vaan ennen pohjan tekoa täytteen ja tein sitten pohjan. Ja vuoka oli varmaan isompi ku sulla koska tuli niin ohut että ei saanut leikattua kahtia joten kaikki täyte meni kakun päälle. Ihanan makuista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla että kakku onnistui! Ja juu, tekojärjestyksellä ei ole niin väliä. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)