tiistai 11. helmikuuta 2014

Viinimarjapiirakka murupäällisellä

Erilaisen ja makoisan mansikka-juustokakkubrownien  jälkeen tekee mieli aivan tavallista marjapiirakkaa. Mehevä pohja, viinimarjat ja murupäällinen sopivat hyvin yhteen. Vielä kermavaahtonokare päälle... Nam.
 
 
 
Muru-marjapiirakka
  • riittävyys: 10 palaa
  • säilyvyys: kuvun tai kelmun alla, jääkaapissa n. 3 päivää
  • valmistusaika: 20 min + paisto 25 min
  • vuoka: 25-27 cm halkaisijaltaan oleva piirakkavuoka voideltuna
pohja: 
2 kananmunaa
1 dl sokeria
50 g voita tai margariinia
0,5 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl ruis-, graham- tai täysjyväjauhoja
1 tl leivinjauhetta
 
täyte:
n. 4 dl haluamiasi marjoja (tuoreita tai pakastettuja)
1 rkl perunajauhoja
 
muruseos:
0,5 dl sokeria
0,5 dl jauhoja
25 g voita tai margariinia
 
 
Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Sulata voi. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kuivat aineet, voisula ja maito. Sekoita lastalla tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan ja tasoita pinta.
 
Sekoita marjoihin perunajauho. Nypi muruseoksen ainekset keskenään. Ripottele marjat piirakkataikinan päälle ja päällimmäiseksi muruseos.
 
Paista 200 asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia. Tarjoa vaniljajäätelön, vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)