perjantai 28. helmikuuta 2014

Täydelliset minttu-suklaakuppikakut

Välillä tekee mieli herkutella, ja se on aivan sallittua. Rankan työ- tai kouluviikon jälkeen varsinkin. Silloin on järkevää kipaista kauppaan ja ostaa kotoa puuttuvien perusainesten lisäksi piparminttuaromia. Kun on hetken levännyt sohvalle loikoillen ja suklaapala suussa sulaen, voi ryhtyä leipomaan. Kuppikakut ovat melko helppoja valmistaa, joten sinun ei tarvitse olla leipuri ammatiltasi.

Minttu ja suklaa ovat varmasti monen makuun, ja yhdessä ne ovat täydellinen makupari. En turhaan kutsukaan näitä täydellisiksi kuppikakuiksi. Mitä muuta täydellisestä makuparista, mehevistä pohjista ja raikkaasta kuorrutteesta voisikaan syntyä?
 
 
 
Suklaa-piparminttukuppikakut
  • riittävyys: 12 kpl
  • säilyvyys: 4 päivää jääkaapissa rasiassa
  • valmistusaika: 15 min + paisto 25 min + jäähdytys ja kuorrutus 30 min
 
1,5 dl jauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1,6 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
40 g voita tai margariinia
1,2 dl täysmaitoa
1 kananmuna
0,25 tl vanilja-aromia tai 0,5 tl vaniljasokeria
 
kuorrutteeksi
80 g voita tai margariinia
4,2 dl tomusokeria
2 rkl maitoa
0,5-1 tl piparminttuaromia (maistele sopiva määrä!)
 
koristeluun
Kuumenna uuni 170-asteiseksi.
 
Mittaa jauhot, sokeri, kaakaojauhe, leivinjauhe ja voi monitoimikoneeseen tai käytä sähkövatkainta. Vatkaa hiljaisella teholla kunnes seos on murumaista ja ainekset ovat yhdistyneet.
 
Vatkaa toisessa kulhossa haarukalla muna, vanilja-aromi ja maito sekaisin. Kaada puolet seoksesta monitoimikoneeseen, vatkaa edelleen ja käännä teho suuremmalle, jotta seokseen ei jää kokkareita.
 
Säädä teho taas pienemmälle ja kaada loppu maitoseos hitaasti joukkoon. Ota sekoittumattomat ainekset kaapimella mukaan taikinaan. Vatkaa korkeintaan pari minuuttia, eli niin kauan että seos on sileää.
 
Lusikoi taikina paperi- tai silikonivuokiin. Paista 20-25 minuuttia. Valmiiden kakkujen pinta on kimmoisa eikä tikkuun jää taikinaa.
 
Sekoita pehmeään rasvaan tomusokeri voimakkaasti lusikalla sekoittaen, kunnes seos on murumaista. Lisää joukkoon maito sekä piparminttuaromi ja sekoita. Tarkista piparminttuisuus maistamalla ja lisää aromia halutessasi. Jos seos on liian tönkköä, lisää maitoa. Jos se on löysää, lisää tomusokeria.
 
Kuorruta täysin jäähtyneet kakut ja koristele halutessasi suklaakoristeilla.

4 kommenttia:

  1. Mm, nämä näyttävät kyllä niiiin täydellisiltä! :pp

    VastaaPoista
  2. Nää lähtee heti kokeiluu :)
    Teen semmosen Cookie Monster kuorrutteen siihen päälle :P

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)