tiistai 25. helmikuuta 2014

Pienet ja helppoakin helppommat marjapiirakat

Pikkusiskoni sanoi minulle pari päivää sitten toivovansa mansikkapiirakkaa. Mieleeni tuli heti kuva pienistä, suloisista marjapiirakoista kermavaahtonokareella. Lähdin toteuttamaan ideaani kokeilumielellä.
 
 Todellisuudessa piirakat muistuttavat kuppikakkuja, mutta ne ovat piirakkaohjeella tehtyjä. Rakenne on siis hieman erilainen. Piirakoilla ei ole kuorrutetta, vaan ne tarjotaan kermavaahdon kera. Näyttävyyttä saat pursottamalla kermavaahdon kuppikakkumaisesti. Piirakat sopivat hyvin kahvipöytään. Hieman kokemattomatkin jauhopeukalot onnistuvat näissä. Taikinaa ei tarvitse vatkata, eikä siinä voi epäonnistua!
 
 
 
 
Pienet marjapiirakat
  • riittävyys: 12 kpl
  • säilyvyys: 3 päivää jääkaapissa rasiassa tai kuvun alla
  • valmistusaika: 20 min + paisto 20 min
 
2 munaa
1 dl sokeria
1 dl maitoa
40 g voita tai margariinia sulatettuna
1 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja (tai graham-, täysjyvä-, tai vehnäjauhoja)
1,5 tl leivinjauhetta
3 dl (pakaste)marjoja (huom. Jos käytät mansikoita tai muita isoja marjoja, siivuta niitä hieman.)
 
1-2 dl kermaa
1-2 tl vaniljasokeria
 
 
Sekoita munat ja sokeri lastalla. Lisää maito ja voisula, sekoita hyvin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita varovasti tasaiseksi. Jaa taikina silikonivuokiin tai tavallisiin muffinivuokiin. Ripottele päälle marjat. Paista 200 asteessa alimmalla tasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä. Irrota piirakat varovasti vuoistaan.  
 
Vaahdota kerma ja mausta se vaniljasokerilla. Koristele pienet piirakat kermavaahtonokareella tai -pursotuksella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)