sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Pehmeä piirakkapohja perunamuusista

En taida olla ainut, joka tekee miltei aina liikaa perunamuusia. Kattilan pohjalle jäänyttä muusia tuijottaessaan toivoo, että keksisi siitä jotain muuta kuin iän ikuiset perunarieskat. Vastaus toiveisiin on suolainen piirakka. Täytettä voi vaihdella mielin määrin, joten piirakasta ei voi olla pitämättä. Pohjaan tulee perunamuusia, minkä vuoksi se on mehevä ja pehmoinen. Täytteeseen voi käyttää perunamuusin kanssa tarjotun lihan, kalan tai kastikkeen. Joten taaskaan ei tullut ruokahävikkiä... (Jos sinulta ei sittenkään löydy perunamuusia, kokeile tätä suolaisen piirakan ohjetta.)
 
 
 
 
 
Suolainen piirakkapohja perunamuusista
  • riittävyys: 8-10 palaa
  • säilyvyys: parasta lämpimänä, pari päivää jääkaapissa
  • valmistusaika: 45 min + paisto 30 min
  • vuoka: halkaisijaltaan n. 27 cm piirakkavuoka
  • huom! jauhoja ja hiutaleita voi vaihdella: kaikki vehnäjauhoja, ruisjauhot täysjyvä- tai grahamjauhoja tai hiutaleita
 
 
2-3 dl perunamuusia
0,5 dl ruisjauhoja
0,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,25 dl öljyä
 
haluamiasi täytteitä, esim:
savulohta
fetaa
paprikaa
 
2 dl juustoraastetta
2 dl maitoa
2 munaa
 
 
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon perunamuusi ja öljy. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan. Kuutio, palastele ja silppua haluamasi täytteet. Levitä ne piirakkapohjalle. Ripottele päälle juustoraaste. Sekoita maito ja munat keskenään ja valuta piirakalle. Paista 200 asteessa, uunin alimmalla tasolla 30-40 minuuttia.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! :)