maanantai 10. helmikuuta 2014

Paistinperunat

Peirinteiset paistinperunat tehdään kylmistä keitetyistä perunoista. Perunoihin paistetaan voissa ruskeahko pinta ja ne maustetaan hyvin. Niin yksinkertaista, mutta silti hyvää.
 
 
 
Paistinperunat 1:lle
 
n. 3 keitettyä perunaa
oliivi- tai rypsiöljyä
mausteita, kuten suolaa, pippuria, paprikajauhetta . . .
 
Kuori perunat ja lohko ne sopiviksi paloiksi. Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää perunat pannuun. Paista perunoihin hieman ruskeahko pinta. Levy saa olla noin puolella teholla. Perunoita ei kannata käännellä koko aikaa, tai muuten saattaa tulla paistinperunamuusia. Mausta paistamisen loppuvaiheessa haluamillasi mausteilla.
 
 
 
Söin perunat vain pippurijuuston kanssa. Flunssaisena en jaksanut kauheasti värkertää. Paistinperunoiden seuraksi sopisi esimerkiksi kala ja salaatti.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! :)