sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Mehevät ja nopeat sitruunamuffinit

Sitruunaiset leivonnaiset ovat ihania. Leivoinkin tänä aamuna sitruunaisia muffineita muiden nukkuessa. Muffinit valmistuvat nopeasti ilman vatkainta. Aika hassua, mutta mielestäni nämä ovat parempia kuin vatkaamalla valmistetut. Alla olevalla reseptillä saat ihania ja meheviä muffineita, joissa sitruuna maistuu selvästi. Useimpiin resepteihin käytetään vain sitruunankuori, joten kehittelin oman reseptin. Siinä käytetään myös mehu - eli tulos on oikeasti sitruunainen.
 
 
 
 
Sitruunamuffinit
  • riittävyys: 12 kpl muffineita
  • säilyvyys: n. 3 päivää jääkaapissa tiiviissä rasiassa
  • valmistusaika: 15 min + paisto 15 min
3 dl jauhoja
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 sitruuna
75 g margariinia
0,75 dl maitoa
2 munaa
 
Raasta pesty sitruuna ja purista siitä mehu. Sekoita kuivat aineet ja sitruunankuori keskenään. Sulata margariini. Sekoita kuivat aineet, sitruunamehu, munat, rasva ja maito. Jaa 12 muffinivuokaan. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
 
 

23 kommenttia:

  1. Hei ja kiitokset ihanasta ohjeesta. Tämä sopii kyllä erinomaisesti tällaiselle kiireiselle perheenäidille joka haluaa itse tehtyä leivonnaista pikapikaa. Itse pidän sitruunan käytöstä niin leivonnassa kuin ruuassakin. Ajattelin vielä kokeilla jotain kreemiä pursottaa tuonne muffinsin sisälle/päälle..vähän extra namia peliin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa että resepti tulee tarpeeseen. :) Minäkin rakastan sitruunaa. Ideasi kuulostaa todella herkulliselta! :)

      Poista
  2. Hei, tämä ohje oli aivan mahtava!!! Muffinsit olivat Ihanan pehmeitä sisältä. Taivaallista! Vein muffinseja töihinkin ja monet pyysivät reseptiä. Kiitos kiitos. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauska kuulla, että resepti miellytti! :) Kiitos ihanasta kommentistasi.

      Poista
  3. Tämä resepti oli tosi hyvä! :) Kokeilin eilen ja olin ihmeissäni kuinka hyvin muffinit kohosivat. Pitääpä tutustua muihinkin resepteihisi, tämän ohjeen löysin ihan vain googlettamalla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kehuista ja ihanasta kommentista! :)

      Poista
  4. Pidin uunissa ehkä pikkuisen yliaikaa että pinta sai vähän väriä. Muuten tuli tosi hyviä mutta pohjat täytyi jättää syömättä kun paloivat ihan mustiksi. Mitä kannattaisi tehdä etteivät pohjat pala mutta ettei leivos myöskään jää raa'aksi?

    VastaaPoista
  5. Onko uunisi kovin tehokas? Jotkut uunit kuumenevat enemmän mitä siihen säädetään, ja se voi vaikuttaa pohjan palamiseen. Tässä tapauksessa pienentäisin lämpötilaa n. 210-215 asteeseen. Toisaalta uunit ovat myös värin kannalta erilaisia; vaikka muffinit eivät olisi vielä saaneet väriä, ne saattavat olla valmiit. Kannattaa kokeilla esim. cocktailtikulla, ovatko muffinit jo kypsiä. Jos tikkuun ei tartu taikinaa, ne ovat valmiita. Kokeilisin ensi kerralla tikkutestiä, ja jos ne jäävät oikeasti raaoiksi, kannattaa uunin lämpötila säätää pienemmäksi. Toivottavasti näistä vinkeistä oli apua, onnea täydellisten muffinien paistoon! :)

    VastaaPoista
  6. Hei! Kokeilin reseptiäsi ja se on ehdottomasti paras sitruunamuffinssiresepti mitä olen kokeillut, suuret kiitokset siis sinulle! Valmis leivonnainen oli mehevä, kostea ja pinnalta rapea: juuri sitä mitä nyt kaipasin.

    Tein merkinnän omaan blogiini tämän reseptin pohjalta, muuntelin sitä hieman. Linkitin alkuperäisen ohjeen tekstissäni, toivottavasti tämä on ok!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ihanaa että muffinit miellyttivät! :) Asia on ihan ok, minua ei haittaa ollenkaan.

      Poista
  7. Minäkin olen leiponut tällä ohjeella jo kaksi kertaa ja hyviä ovat! Olen vaihtanut pienen osan jauhoista mantelijauhoiksi ja korvannut vehnän speltillä. Hyviä ja tosi meheviä tulee näilläkin tuunauksilla �� Kiitos reseptistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla! Muutokset kuulostavat hyvältä, täytyisi itsekin koittaa mantelia :)

      Poista
  8. Laitoin sulle Liebster Award -haasteen blogiini. Täältä löydät sen: http://synteettinensivellin.blogspot.fi/2015/08/liebster-award.html :)

    VastaaPoista
  9. Tein gluteenittomia muffinsseja korvaamalla vehnäjauhot samalla määrällä gluteenitonta jauhoseosta. Onnistui ja huh huh miten hyviä!!! Ja ihanan helppo taikina :)

    VastaaPoista
  10. Kiitos ohjeesta! 9-vuotias teki muffinsseja jo kerran itsekseen ja onnistuivat tosi hyvin, nyt saadaan toinen satsi välipalaherkkuja. Maku on ihanan sitruunainen ja koostumus sopivan mehevä.

    Ja vielä 5-vuotiaan pikkusiskon kommentti: "Nami nami!"

    VastaaPoista
  11. mitäs luulet millainen vaikutus jos rasvan korvaisi öljyllä 0,75dl

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole itse ikinä testannut, mutta uskoisin että se voisi toimia. Jos kokeilet niin kerro miten kävi!

      Poista
  12. Enpä olisi uskonut,että ilman vatkaamista olisi tullut näin
    herkullisia ja täydellisiä!
    Otin pienen osan taikinaa ja laitoin Cacao jauhetta ja tein osasta sitruuna cacao muffinseja.
    Seuraavaksi teen ohjeellasi marjapiirakan.
    Vaikka et blogiasi enään pidäkkään aion kuitenkin vastaisuudessakin katsoa täältä kun ajattelen jotain leipoa. Kiitos resepteistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa herkulliselta! Kiitos itsellesi, ei ne reseptit onneksi helpolla vanhene :)

      Poista
  13. Nam mitä herkkua! Kaksi kertaaolen näitä tehnyt reseptilläsi. Mutta minun muffinit "levenevät" uunissa ollessaan. Johtuukohan tämä vain etten paista muffineille tarkoitetulla pellillä vaan ihan tavallisella? Vai onko tähän joku muukin niksi :)

    VastaaPoista
  14. Satunnainen vierailija14. huhtikuuta 2017 klo 19.07

    Kiitos ihanasta ohjeesta. Eipä ole turhaan suosittu, kuorrutin muffinit valkosuklaa-tuorejuusto kuorrutteella, nam ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)