sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Mansikka-juustokakkubrownie

Mansikka-juustokakkubrownie on vastustamattoman hyvää. Kostea brownie-pohja, paistettu juustokakkukerros ja päällä ihanaa mansikkavaahtoa. Ohje on kirjasta The Hummingbird bakery - Leivonnaisia herkkusuille. Alempaa löytyvä ohje on sovellettu kirjan reseptistä, mutta vain pienin muutoksin. Alkuperäisessä ohjeessa marjana oli vadelma, ja kuorrutteen ainemääriäkin muuntelin.
 

 
Mansikka-juustokakkubrownie
  • riittävyys: 20 palaa
  • säilyvyys: 3-4 päivää jääkaapissa
  • valmistusaika: 30 min + paisto 35 min + jäähtyminen 2 h + kuorrutus 15 min
  • vuoka: n. 33 x 23 x 5 cm:n kokoinen vuoka leivinpaperilla vuorattuna
Brownie:
200 g tummaa suklaata
200 g suolatonta voita tai margariinia
250 g (n. 4 dl) tomusokeria
3 kananmunaa
110 g (1,7 dl) vehnäjauhoja

Juustokakku:
400 g tuorejuustoa
150 g (2,5 dl) tomusokeria
0,5 tl vanilja-aromia
2 kananmunaa

Kermakuorrute:
2,5 dl eli 1 prk Flora vispiä
69 g (1 dl) tomusokeria
150 g (3,5 dl) mansikoita (tuoreita tai pakastettuja)



Kuumenna uuni 170 asteiseksi.

Brownie: Sulata suklaa vesihauteessa. Mittaa rasva ja sokeri kulhoon ja vatkaa sekaisin. Lisää munat yksitellen, vatkaa hyvin ja ota joka lisäyksen jälkeen kulhon reunoille jäänyt taikina aines mukaan taikinakaapimella. Vatkaa vähitellen sekaan vehnäjauhot, käännä nopeutta hieman suuremmalle ja vatkaa vielä hetki, niin että taikinasta tulee tasaista. Kaada sula suklaa hitaasti joukkoon ja sekoita hyvin. Kaada taikina vuokaa ja tasoita pinta.

 
Juustokakku: Mittaa tuorejuusto, tomusokeri ja vanilja-aromi kulhoon ja sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää munat yksitellen ja vatkaa hyvin taikinan sekaan ja ota joka lisäyksen jälkeen kulhon reunoille jäänyt taikina aines mukaan taikinakaapimella. Seoksen tulee olla sileää ja kermamaista. Nopeutta tulee lopuksi säätää suuremmalle, jotta seoksesta tulee kevyttä ja ilmavaa, mutta varo vatkaamasta liikaa, jotteivat ainekset ala erottua toisistaan. Levitä seos brownien päälle ja tasoittele pinta. Paista levyä uunissa 30-40 min. tai kunnes juustokakku tuntuu koetettaessa kiinteältä ja on reunoilta hiukan ruskistunut. Keskiosan tulee edelleen olla vaalea. Anna levyn jäähtyä kokonaan, peitä se sitten ja nosta jääkaappiin. Anna olla kylmässä 2 tuntia tai mieluummin yön yli.

 
 
Kermakuorrute: Vaahdota kerma. Lisää joukkoon tomusokeri ja mansikat. Vatkaa kunnes seos on tasaista. Kumoa brownie-levy tarjoiluvadille ja käännä oikein päin. Levitä kermakuorrute tasaisesti levyn päälle. Leikkaa leivoksiksi ja koristele halutessasi mansikoilla.


 

2 kommenttia:

  1. Sulla on ihana blogi, josta saa myös hyviä ideoita! Kiinnostaako sua hepat? :) käy kurkkaamassa mun blogi ↓
    Nellajajippo.blogspot.com

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)