tiistai 4. helmikuuta 2014

Kakkujen kuningas: Pätkiskakku

Pätkiskakun voisi tosiaan nimittää kakkujen kuninkaaksi, tai ainakin kuivakakkujen kuninkaaksi. Vaikka pätkiskakku onkin ns. kuivakakku, se ei ole kuivaa nähnytkään. Pätkiskakku on mehevää ja sopii erityisesti pätkiksen ihailijoille. Jos kuitenkin kuulut niihin, jotka eivät pidä pätkiksestä, älä huolestu. Korvaa pätkis esimerkiksi geishalla tai tavallisella tummalla suklaalla. Myös fazerina, appelsiinisuklaa ja valkosuklaa sopivat erinomaisesti. Mutta mitäpä turhia enää jaarittelen, voisi olla aika siirtyä itse reseptiin!
 
Mehevä pätkiskakku
  • riittävyys: 20-25 palaa
  • säilyvyys: noin viikon, jääkaapissa
  • valmistusaika: 20 min + paisto 55 min + jäähtyminen ja kuorrutus 15 min
  • vuoka: rengasvuoka voideltuna ja korppujauhoilla jauhotettuna - silikonista ei tarvitse jauhottaa
150 g margariinia
1 pss = 140 g minipätkiksiä
4 dl jauhoja
2 dl sokeria
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
2 dl maustamatonta jogurttia
 
1 Pandan valkosuklaalevy = 130 g valkosuklaata
 
Sulata margariini. Pilko pätkikset ja lisää ne kuuman rasvan joukkoon. Sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon pätkis-rasvaseos, jogurtti ja munat. Kaada taikina rengasvuokaan. Paista 175 asteessa n. 55 minuuttia. Tikkuun ei saa tarttua taikinaa, mutta kakun kuuluu olla mehevä. Anna kakun jäähtyä vuoassaan vähintään 5 minuuttia. Kumoa hieman jäähtynyt kakku. Anna jäähtyä kokonaan.
 
Sulata valkosuklaa mikrossa sulatusteholla välillä sekoitellen. Valuta suklaasula kakun päälle ja pursota kapealla suuttimella. Säilytä valmis kakku jääkaapissa.
 

4 kommenttia:

  1. Voi että miten herkullinen blogi sulla! Itsellä kans tarkoitus kirjoitella ruokareseptejä ajan mittaan blogiini. :)

    http://elamaaopiskelijan.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Tätä kakkua myös tehneenä täytyy kyllä myöntää, että hyvää on :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)