lauantai 8. helmikuuta 2014

Kahden raaka-aineen keksit

 
 
Ai että kahdesta raaka-aineesta keksejä? Kyllä, oikein luit. Minäkään en voinut uskoa silmiäni, kun löysin Terveen hyvää -blogista keksireseptin. Ohje oli niin helppo, ja oikeasti terveellinen; vain banaania ja kaurahiutaleita. Valmis keksi on rapea päältä ja sitkeä sisältä - eli täydellinen.
 
 
 
Terveelliset keksit
 
 
mikrossa, 1 keksi:
2 rkl muussattua banaania (noin 3 cm viipale)
2 rkl kaurahiutaleita
 
Sekoita ainekset keskenään pienessä kulhossa. Voitele rypsiöljyllä kevyesti pieni mikronkestävä lautanen ja lusikoi taikina lautaselle. Muodosta pyöreäksi keksiksi lusikkaa apuna käyttäen. Mikrota puolitoista minuuttia ja kokeile onko keksi jo kiinteä ja nostettavissa lautaselta. Jos ei, mikrota vielä puolen minuutin intervalleissa kokeillen aina välissä, onko keksi valmis. Anna jäähtyä hieman ja nauti.


uunissa, n. 10 keksiä:
1 ruskeapilkullinen banaani
2,5 dl kaurahiutaleita
 
Muussa banaani kulhossa haarukalla ja sekoita ainekset keskenään. Lusikoi leivinpaperille 10 keksiä ja muotoile pyöreäksi lusikan avulla. Paista uunissa 175 asteessa noin 13-15 minuuttia tai kunnes keksit ovat kiinteitä ja rapeita. Jäähdytä ensin pellillä ainakin 5 minuuttia ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään. Nauti.
 
 
 
variaatioita (10:lle keksille):
Suklaahippukeksit: pari riviä tummaa suklaata karkeina paloina
Raakakaakaokeksit: 1 rkl (raaka)kaakaojauhetta
Rusinakeksit: 3 rkl rusinoita
Kanelikeksit: 2 tl ceylon-kanelia, (ripaus inkivääriä jauhettuna)
Saksanpähkinäkeksit: pieni kourallinen saksanpähkinöitä paloiteltuna (voit käyttää myös muita pähkinöitä, esim. pekaaneja, cashew-pähkinöitä tai manteleita)
Ruiskeksit: korvaa kaurahiutaleet ruishiutaleilla

Lisää valinnaiset lisukkeet kaurahiutaleiden kanssa muussattuun banaaniin ja etene kuten perusohjeessa.
 
 
 

2 kommenttia:

  1. Nami, tosi hyviltä näyttää! :) Nyt onkin vain sitten taivas rajana noiden variaatioiden kanssa, mitä voikin seuraavaksi testata :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Suklaisia ajattelin seuraavaksi kokeilla.

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)