perjantai 21. helmikuuta 2014

Hurmaava viinimarjabrita

Britakakku kuuluu ehdottomasti suosikkeihini. Siinä yhdistyvät kakkupohja ja marenki. Väliin jotain ihanan kirpeitä marjoja, kuten puolukkaa, viinimarjaa, karviaista... Niin täydellistä. Niin kesäistä. Mutta kai sitä talvellakin voi kesästä haaveilla!?
 

 

Viinimarjabrita
 
  • riittävyys: 8-10 palaa
  • säilyvyys: parhaimmillaan heti tarjottuna, mutta jääkaapissa noin päivän
  • valmistusaika: 30 min + paisto 25 min + täyttäminen 10 min


vinkkejä:
  • Marjat voivat olla muitakin marjoja, mutta niiden kannattaa olla kirpeitä tai happamia kakun makeuden vuoksi.

  • Valkuaisien joukkoon ei saa päästä yhtään keltuaista. Vatkauskulhon ja vatkainten täytyy olla aivan puhtaita ja kuivia, muuten valkuaiset eivät vaahtoudu.
  • Kakku voi odottaa tarjoilua jääkaapissa, mutta se on silti parasta juuri täytettynä. Täyttämättömänä kakkulevyt säilyvät huoneenlämmössä useita tunteja.
 
125 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
2 keltuaista
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
 
marenkiin:
2 valkuaista
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl mantelilastuja (ei välttämätön)
 
täytteeksi:
2 - 2,5 dl kermaa (esim. kuohukermaa tai Flora vispiä)
n. 5 dl viinimarjoja (pakastetut käyvät)
 
 
 
 
Aloita kakun valmistaminen vaahdottamalla voi ja sokeri. Lisää keltuaiset vatkaten. Sekoita joukkoon kuivat aineet seoksena vuorotellen maidon kera. Levitä kakkutaikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
 
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pieninä erinä. Vatkaa kunnes valkuaisvaahto pysyy kulhossa, vaikka kulho käännetään ylösalaisin. Levitä marenki pohjan päälle. Ripota pinnalle mantelilastut. Paista 175 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes marenkipinta on rapea ja saanut hieman väriä. Anna jäähtyä pellillä.

Vaahdota kerma. Sulata marjat, jos ne ovat jäisiä. Survo viinimarjat sauvasekoittimella tai blenderissä. Halkaise kakkulevy kahtia. Irrota puoliskot leivinpaperista veitsellä. Nosta toinen puoli varovasti tarjoiluastialle. Levitä levylle marjasose ja kermavaahto. Nosta toinen puoli päälle. Tarjoile (mielellään) heti.
 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)