lauantai 1. helmikuuta 2014

Gratinoitu lohi

Arkinen lohi saa juhlavan vivahteen salsasta ja juustokastikkeesta. Tosin miksei sitä arkenakin voi herkutella... Jos tavallinen uunilohi kyllästyttää, kokeile tätä! Vinkkinä niille, jotka eivät pidä aurajuustosta: korvaa se tavallisella juustoraasteella.
 
 
 
 
 
Gratinoitu lohi  4:lle
 
 
n. 600 g lohta
 
1-2 dl salsaa maun mukaan (esim. Santa Maria Tex mex)
 
2 rkl jauhoja
2 dl maitoa
n. 1,5 dl juustoraastetta
n. 0,5 dl aurajuustoa murusteltuna
 
 
Poista lohesta ruodot. Laita lohi öljyttyyn vuokaan nahkapuoli ylöspäin. Paista lohta 225 asteessa noin 20 minuuttia. Tee sillä välin juustokastike. Sekoita jauhot ja maito kattilassa ja kiehauta sekoitellen. Ota pois levyltä ja sekoita joukkoon juustot. Ota lohi pois uunista, vaikka se ei olekaan täysin kypsä. Ota nahka pois esimerkiksi haarukalla. Levitä päälle ensin salsa ja sitten juustokastike. Paista vielä noin 15 minuuttia, kunnes lohi on kypsä ja päällinen saanut hieman väriä.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)