keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Brownien ja cookien yhdistelmä: brookie

Brownie yhdistettynä cookieen ei voi olla muuta kuin hyvää. Inspiraation sain Unelmaa leipomassa -blogin brookiereseptistä. En voinut olla kokeilematta, kun mieleeni hiipi ajatus rapeakuorisesta, sisältä suklaisen sitkeästä leivoksesta. Muuntelin hieman ohjetta, ja leivokset olivat mielestäni täydellisiä. Alempaa löytyvä ohje on siis se, jolla itse tein. Valmiin, jäähtyneen brookien sisus on tahmaista ja suklaista, päällisestä tuli hieman rapeahko. Juuri niin kuin kuvittelin - tai siis toivoin.
 
 
 
 
Brookies
  • riittävyys: 16-20 - riippuen kuinka isoja haluat
  • säilyvyys: 4 päivää jääkaapissa
  • valmistusaika: 30 min + paisto noin 30 min
  • vuoka: noin 25x35 cm suorakulmion mallinen, leivinpaperilla vuorattu
Brownie-taikina:
 
150 g voita tai margariinia
125 g tummaa suklaata - rouhi
2 munaa
2,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Cookie-taikina:
 
100 g voita tai margariinia
0,5 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
0,5 tl ruokasoodaa
75 g tummaa suklaata rouheena



Vuoraa n. 25x35 cm uunivuoka leivinpaperilla. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauho ja leivinjauhe keskenään.
Mittaa voi tai margariini, suklaarouhe ja sokeri kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes voi ja suklaa on sulanut. Ota kattila pois liedeltä ja kaada seos kulhoon, joka kestää vatkausta. Vatkaa suklaaseoksen joukkoon munat yksitellen, hyvin vatkaten. Jatka vatkaamista vielä noin minuutti, kunnes seos hieman vaalenee. Lisää joukkoon lastalla kuivat aineet. Sekoita hyvin. Kaada taikina vuokaan. Jätä odottamaan.
 
 
Valmista cookies-taikina. Voit valmistaa sen samassa kulhossa kuin brownie.taikinankin, vatkaimia pesemättä. Vaahdota voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita sooda ja vehnäjauhot keskenään ja lisää sen jälkeen taikinaan lastalla melko voimakkaasti sekoittaen. Lisää lopuksi pilkottu suklaa. Laita lusikan avulla tai sormin taikinanokareita brownies-taikinan päälle. Nokareet saavat olla melko isoja. Paista 175 asteisen uunin keskitasolla noin 20-30 minuuttia. Ole tarkkana paiston loppuvaihessa, jotta brookie ei kypsy liikaa! Tikkuun saa tarttua taikinaa ja pinnan pitää tuntua pehmeältä - muttei suorastaan upottavalta.
 
 
 
Anna jäähtyä ja leikkaa sitten leivoksiksi. Brookiet ovat parhaimpia jääkaappikylmänä.
 
 

4 kommenttia:

  1. sä ehdit jo tehä! mä vasta haaveilen näistä:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei mitä kummaa :O tein näitä justiin, oli uunissa 25 minsaa. Sit olin aikeissa nostaa pois vuuasta ni levähti koko taikina. nyt sit painoin sen takas vuokaan ja uunii :D

      Poista
    2. Tarkoitatko että lätsähti? :O Luulen että oli raaka. Mutta omanikin hieman "mataleni", kun oli jäähtynyt hetken, tosin ei paljoa. Paistoaika riippuu täysin uunista; omani oli 30 min ja mielestäni kypsyys oli täydellinen.

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)