maanantai 20. tammikuuta 2014

Täydellisten brownieiden metsästys

Olen etsiskellyt reseptiä, jolla tulisi täydellisiä brownieita. Kriteereitäni olivat pähkinättömyys, kosteus, mehevyys ja tuhti suklaisuus. Kriteerit täyttyivät näissä brownieissa - parempaa reseptiä saa hakea. Moni varmasti pitää brownieista, joissa on pähkinää. Itse en pidä. Toinen syy pähkinättömyyteen on pähkinäallergia. Sitä on monella, vaikkei omassa perheessäni olekaan. Kun vieraat tulevat, nämä kaikille sopivat browniet ovat jääkaapissa odottamassa.
 

 

 
 
Täydelliset browniet (ohje kirjasta The Hummingbird Bakery - Leivonnaisia herkkusuille)
  • 20 kpl
  • säilyvyys: ainakin viisi päivää jääkaapissa, tiiviissä rasiassa
  • valmistusaika: 20 min + 30 min uunissa
  • vuoka: noin 33 x 25 x 5 cm:n kokoinen, suorakulmion mallinen, leivinpaperilla vuorattuna
 
200 g tummaa suklaata
175 g voita tai margariinia
325 g = 3,8 dl sokeria
130 g = 2 dl vehnäjauhoja
3 munaa
 
Kuumenna uuni 170 asteiseksi.
 
Laita suklaa ja voi kuumankestävään kulhoon hiljalleen kiehuvan vesikattilan päälle (mutta älä anna kulhon pohjan osua veteen). Anna olla, kunnes ainekset ovat sulaneet.
 
Nosta kulho pois kattilan päältä. Lisää sokeri ja sekoita hyvin. Lisää jauhot ja sekoita ainekset kunnolla sekaisin. Lisää lopuksi munat ja sekoita, kunnes taikina on paksua ja sileää.
 
Levitä taikina vuokaan. Paista taikinalevyä uunissa 30-35 minuuttia tai kunnes pinta halkeilee mutta sisus on vielä pehmeää. Älä paista liikaa, jotteivät reunat kuivu. Anna jäähtyä kokonaan.
 
(Koristele halutessasi tomusokerilla.)
 
 

4 kommenttia:

  1. Epäilemättä hyviä! Nyt vaan täytyy pitää vähän taukoa herkuista.. vaikka ei meinaa malttaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lohduttaudu sillä, että tumma suklaa on (mukamas) terveellistä! :D

      Poista
  2. vautsi vau! Slla näyttää olevan aivan ihania, erinlaisia reseptejä, ihastuin heti ja sait minusta lukijan! :) Täältä voinkin etsiskellä mitä leivon isälleni synttärilahjaksi... ;)

    http://openyoureyesbysiiri.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)