maanantai 6. tammikuuta 2014

Suolainen piirakka

Nykyään kahvipöydässä on hyvä olla jotain suolaista, sillä tutkimuksien mukaan kahvipöytään toivotaan ennemmin suolaista kuin makeaa. Tässä on täydellinen piirakkaresepti, jota olen käyttänyt leivontainnostukseni alkuajoista lähtien. Itse tein piirakkani savustetusta lampaasta ja aurajuustosta, mutta tämän voi tehdä kasvisversiona. Joulukinkun jämät sopivat myös täydellisesti.
 
Suolainen piirakka
  • riittävyys: 8-12 palaa
  • valmistusaika: 30 min + paisto 30 min
  • säilyvyys: noin 3 päivää jääkaapissa
  • vuoka: n. 27 halkaisijaltaan oleva pyöreä vuoka voideltuna
 
pohjaan
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
100 g voita tai margariinia
0,5 dl vettä
 
täytteeksi
2 dl kasviksia, lihaa tai kalaa (esim. parsakaalia, kinkkua tai kylmäsavulohta)
1 dl erikoisjuustoa murusteltuna (esim. fetaa tai aurajuustoa)
3 dl juustoraastetta
2 munaa
2 dl maitoa
ripaus rouhittua pippuria
 
Valmista pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää voi nyppien. Sekoita lopuksi joukkoon vesi. Painele voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
 
Valmista täyte. Pilko kasvikset, liha tai kala ja ripottele pohjalle. Heittele päälle juusto. Ripottele juustoraaste päällimmäiseksi. Sekoita munat, maito ja pippurirouhe ja kaada piirakalle.
 
 
Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)