maanantai 6. tammikuuta 2014

Suklaa-piparminttukuppikakut

Suklaisuus ja raikas piparminttu maistuvat yhdessä ihanilta. Näiden kuppikakkujen salaisuus on makupari, kosteat suklaakakut ja piparminttuisella maullaan hurmaava kuorrute. Ulkonäkö on viehättävä, mikä houkuttelee maistamaan. Puraisu ihanaa suklaisuutta kera piparmintun.
 
 
 
Suklaa-piparminttukuppikakut
  • riittävyys: 12 kpl
  • valmistusaika: aktiivinen 30 min + passiivinen noin 60 min
  • säilyvyys: 4 päivää jääkaapissa
  • vuoat: paperiset muffinivuoat tai silikonivuoat
 
1,5 dl jauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1,6 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
40 g voita tai margariinia
1,2 dl täysmaitoa
1 kananmuna
0,25 tl vanilja-aromia tai 0,5 tl vaniljasokeria
 
kuorrutteeksi
80 g voita tai margariinia
4,2 dl tomusokeria
2 rkl maitoa
1-2 maustemitallista piparminttuaromia
 
suklaarouhetta
 
Kuumenna uuni 170-asteiseksi.
 
Mittaa jauhot, sokeri, kaakaojauhe, leivinjauhe ja voi monitoimikoneeseen tai käytä sähkövatkainta. Vatkaa hiljaisella teholla kunnes seos on murumaista ja ainekset ovat yhdistyneet.
 
Vatkaa toisessa kulhossa haarukalla muna, vanilja-aromi ja maito sekaisin. Kaada puolet seoksesta monitoimikoneeseen, vatkaa edelleen ja käännä teho suuremmalle, jotta seokseen ei jää kokkareita.
 
Säädä teho taas pienemmälle ja kaada loppu maitoseos hitaasti joukkoon. Ota sekoittumattomat ainekset kaapimella mukaan taikinaan. Vatkaa korkeintaan pari minuuttia, eli niin kauan että seos on sileää.
 
Lusikoi taikina paperi- tai silikonivuokiin. Paista 20-25 minuuttia. Valmiiden kakkujen pinta on kimmoisa eikä tikkuun jää taikinaa.
 
Sekoita pehmeään rasvaan tomusokeri ja kaakaojauhe voimakkaasti lusikalla sekoittaen, kunnes seos on murumaista. Lisää joukkoon maito sekä piparminttuaromi ja sekoita. Tarkista piparminttuisuus maistamalla ja lisää aromia halutessasi. Jos seos on liian tönkköä, lisää maitoa. Jos se on löysää, lisää tomusokeria.
 
Kuorruta täysin jäähtyneet kakut ja koristele halutessasi suklaarouheella.

 
 
 
Ohje on muokattu, mutta alkuperäinen on kirjasta The Hummingbird bakery: Leivonnaisia herkkusuille - kuuluisan konditorian suosikkireseptit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)