perjantai 10. tammikuuta 2014

Puolukkakakku

Tein synttärikakun. Päätin viime tingassa leipoa kakun, joten mitään kovin erikoista kakkua ei syntynyt.
 
 
Puolukkainen täytekakku
  • riittävyys: 16-20 palaa
  • valmistusaika: 40 min + paisto 40 min
  • säilyvyys: 2-3 päivää jääkaapissa
  • vuoka: noin 30 cm halkaisijaltaan pyöreä vuoka, korkeareunainen tai 25x35 cm suorakulmiovuoka voideltuna ja korppujauhoilla jauhotettuna
 
6 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
 
2,5 dl flora vispiä
200 g = 1 prk maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
n. 1 l puolukoita
2 rkl sokeria
 
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi. Sekoita varovasti. Kaada taikina isoon pyöreään tai suorakulmion malliseen voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa 35-40 min. Anna kypsän kakkupohjan jäähtyä vuoassaan 5 min ja kumoa sen jälkeen. Anna jäähtyä täysin. (Täytä kakku halutessasi vasta huomenna.)
 
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita siihen tuorejuusto, 2 rkl sokeria ja vaniljasokeri. Maista ja lisää halutessasi sokeria. Survo puolukat ja lisää survokseen 2 rkl sokeria.
 
Halkaise kakku 3 osaan. Laita yksi pohjalevy tarjoilulautaselle ja levitä siihen puolet puolukkasurvoksesta ja noin yksi neljäsosa kermaseoksesta. Nosta toinen kakkulevy päälle. Levitä päälle loppu puolukkasose ja yksi kolmasosa jäljelle jääneestä kermaseoksesta. Nosta päälle viimeisin kakkulevy. Levitä loppu kermaseos kakun päälle. Koristele halutessasi esim. nonparelleilla tai suklaarouheella.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! :)