sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Nopea sitruunakakku

Sitruunaleivonnaiset ovat mielestäni ihania raikkautensa vuoksi. Myös tämä kakku on raikas. Kakun nopea valmistus ilman vatkainta helpottaa arkea. Sitruunakakku on todella mehevä, ja se säilyy päiviä.
 
 
Sitruunakakku
 
Säilytys ja säilvyys: Jääkaapissa kuvun alla tai foliossa noin viikon
Valmistusaika: 15 minuuttia + uunissa olo 60-70 minuuttia
Itse tein kakun kauniilla ruusuvuoalla.
Riittävyys: n. 20 palaa

 
2 litran voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (silikonista ei tarvitse jauhottaa)

 
150 g margariinia
5 dl vehnäjauhoja
1 sitruuna
3 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
2 dl maustamatonta jogurttia
3 kananmunaa


 
Sulata margariini. Pese sitruuna lämpimällä vedellä huolellisesti. Raasta kuori ja purista mehu. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita kaikki ainekset voimakkaasti puulastalla. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa rengasvuoassa noin 60 minuuttia tai pitkän mallisessa noin 65 minuuttia.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)