sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Minttusuklaatangot

Minttusuklaatangot ovat kauniita leivoksia, joissa on tumma pohja, huomion herättävä vihreä täyte ja suklaakuorrute. Niiden maku on ihana, piparminttu ja suklaa sopivat ihanasti toisiinsa.
 
 
Resepti on alkujaan kirjasta Suklaa - suuri herkkukirja. Olen kokeillut kirjasta minttusuklaatankojen lisäksi suklaa-macadamiabrownieita ja suklaa-kinuskineliöitä. Suklaakirja on ihan hyvä, kuvat ovat kauniita. Ainut ongelma on, että resepteissä epäonnistuu aika helposti. Reseptit ovat hieman epäselviä, liian huonosti kuvailtu. Mistä tietää, että pohja on valmis, tai millaista kuorrutteen pitäisi olla? Ei mistään, jos sitä ei kerrottu. Kun sitä ei ole kerrottu. 
 
Sain minttusuklaatangot onnistumaan, vaikka muut suklaakirjan resepteillä leipomani eivät täydellisesti onnistuneetkaan. Sen vuoksi alempaa löytyvä resepti ei ole suoraan kirjasta kopioitu, vaan minun muokkaamani. Yritin selventää reseptiä, jotta epäonnistumisen riski ei olisi niin suuri.
 
 Minttusuklaatangot
  • määrä: 12-16 kpl
  • säilyvyys: 3-4 päivää jääkaapissa
  • valmistusaika: n. 2 h
  • vuoka: n. 20x20 (itselläni 25x35) cm, leivinpaperilla vuorattuna
Pohjaan:
50 g = 0,75 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
30 g = 0,75 dl kaakaojauhetta
100 g tummaa suklaata
60 g voita / margariinia
2 suurta kananmunaa
150 g = 2,75 dl sokeria
 
Täytteeseen:
250 g  valkosuklaata
1,2 dl kuohukermaa
2 tl piparminttuaromia
vihreää elintarvikeväriä
 
Kuorrutteeseen:
150 g tummaa suklaata
1 tl vaaleaa siirappia
60 g voita / margariinia
 
Pohja: Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Siivilöi jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe kulhoon. Sulata palasteltu suklaa ja voi vesihauteessa. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vaahdota munat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Kääntele suklaaseos vaahtoon. Kääntele joukkoon kuivat aineet. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista pohjaa 15-20 minuuttia, kunnes se on päältä kiinteä. Sen ei tarvitse olla kova sormella koettaessa, vaan pinta saa olla melko pehmeä sekä hieman halkeileva ja hajoava. Anna jäähtyä täytteen teon ajan huoneenlämmössä.

 
 
Täyte: Palastele valkosuklaa. Kuumenna kerma kiehuvaksi ja ota pois levyltä. Kaada valkosuklaapalat kermaan. Sekoittele seosta, jotta valkosuklaa sulaa. Seos saattaa aluksi hieman kokkaroitua, mutta sen saa sekoittamalla sileäksi. Lisää tasaiseen seokseen piparminttuaromi ja elintarvikeväriä. Värjää haluamasi sävyiseksi. Jos täyte ei ole vielä paksua, anna sen jäähtyä hetki. Levitä paksu täyte pohjan päälle ja anna jäähtyä jääkaapissa noin 30 minuuttia sekä kuorrutteen teon ajan.
 
 
Kuorrute: Sulata suklaa, siirappi ja voi vesihauteessa. Anna seoksen hieman jäähtyä, mutta älä liikaa. Sen pitää olla helposti levittyvää. Levitä kuorrute täytteen päälle. Jos kuorrute on liian kuumaa, täyte sulaa. Anna jäähtyä ja jähmettyä jääkaapissa pari minuuttia.
 
 
Nosta levy varovasti pois vuoasta. Leikkaa levy tangoiksi ja tarjoile.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)