lauantai 4. tammikuuta 2014

Marengit

Ohje on yksinkertainen, ja tuloksena on ihanan makeat marengit. Tottakai olet kokeillut marenkeja, vai etkö muka ole! Nyt on aika kokeilla niitä, jotta voit seuraaville kahvikutsuille tehdä hurmaavia marenkeja. Resepti on helppo muistaa: valkuaisia haluamasi määrä, ja valkuaisten määrä puoliksi niin saat sokerin määrän deseinä, lisäksi hieman vaniljasokeria. Esim. 2 valkuaista, 1 dl sokeria, 1 tl vaniljasokeria.
 
Marengit
  • riittävyys: 40-50 kpl koosta riippuen
  • valmistusaika: 30 min + paisto 2 h
  • säilyvyys: viikkoja, ellei kuukausia kuivassa huoneenlämmössä
 
3 valkuaista
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
hieman jauhemaista elintarvikeväriä
 
Vatkaa valkuaisia ja lisää sokerit vähitellen. Vaahdota niin kovaksi vaahdoksi, että massa pysyy ylösalaisin olevan kulhon pohjalla. Pursota/lusikoi pellille marenkeja ja paista 100 asteessa noin 2 tuntia. 2 tunnin jälkeen sammuta uuni ja anna marenkien kuivua yön yli uunissa.
 
 
 


 

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! :)