lauantai 18. tammikuuta 2014

Mansikkapyörre

Tavallisen mansikkakakunkin voi tehdä eri tavalla. Kakku saa näyttävyyttä ja uutta ilmettä. Todellisuudessa kakun saa tehtyä yhtä helposti kuin tavallisenkin. Marjoja voi vaihdella - niin syntyy esimerkiksi mustikka-, puolukka- tai lakkapyörre. Ainekset kakkuun löytyvät melkeinpä aina kaapista. Kakku on myös kevyt: rukiinen pohja ja rahkalla kevennetty täyte.
 





Mansikkapyörre
  • n. 15 palaa
  • säilyvyys: jääkaapissa 2-3 päivää
  • valmistusaika: noin 1 h

pohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
1,25 dl ruisjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

täyte ja kuorrute:
2,5 dl flora vispiä
1 prk = 250 g rahkaa
1 dl mansikoita (voi käyttää pakastettuja - sulata silloin)
0,5 dl sokeria

Vaahdota munat ja sokeri todella kuohkeaksi vaahdoksi. Itse vaahdotan noin 10 minuuttia monitoimikoneella. Sekoita keskenään kuivat aineet ja siivilöi ne vaahtoon. Sekoita varovasti käännellen puulastalla. Kaada taikina leivinpaperille uunipellille ja tasoita pinta. Paista 225 asteessa 10-12 minuuttia.

Kumoa kääretorttu heti uunista oton jälkeen sokeroidulle leivinpaperille. Irrota kääretortun päällä oleva leivinpaperi, mutta jätä se siihen - niin kääretorttu ei kuivahda.

Valmista täyte kääretortun jäähtyessä: Vaahdota kerma. Sekoita siihen vatkaten rahka, mansikat ja sokeri. Maista ja lisää tarvittaessa sokeria.

Kokoa kakku: Leikkaa kääretorttulevy neljään osaan lyhyeltä sivulta. Levitä jokaiselle kaitaleelle täytettä. Kierrä ensimmäinen levy rullaksi, kuin erittäin kapea kääretorttu. Nosta rulla lautaselle pystyyn. Kierrä ensimmäisen rullan ympäri seuraava kaitale, taas seuraava ja sitten viimeinen kaitale. Levitä reunoilla täytettä, mutta älä päälle.





Alkuperäinen, mallina toiminut ohje: Valio.fi: Mansikkakääretorttu
 

3 kommenttia:

  1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Ihana idea!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)