keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Kanelidonitsit uunissa

Donitsit ovat ihania, mutta kuka muka jaksaisi arkena niitä paistaa. Onneksi on olemassa donitsivuokia, joilla donitsien teko onnistuu puolessa tunnissa.
 
 
Idea reseptiin lähti, kun näin banaani-kanelimuffineiden kuvan eräässä leivontakirjassani. Perheessäni ei banaanileivonnaisista välitetä, mutta päällä oleva kanelisokeri sai veden herahtamaan kielelle. Pitkän mietiskelyn tuloksena päädyin soveltamaan donitsireseptiäni. Taikinaan hieman kardemummaa ja päälle kanelisokeria - ei lainkaan hassumpi makuyhdistelmä! Donitsit hupenivat nopeasti, eikä ihme, sillä ne olivat lämpiminä taivaallisia!
 
 
Kanelidonitsit uunissa
  • riittävyys: 12 kpl 
  • säilyvyys: 3 päivää (mielellään jääkaapissa)
  • valmistusaika: 15 min + paisto 15 min
3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
ripaus kardemummaa
1,25 dl maitoa
1 kananmuna
2 rkl sulatettua voita

donitsien päälle:
1 rkl voisulaa
2 rkl sokeria
2 tl kanelia 

Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen. Voitele donitsipelti sulalla voilla ja jauhota kolot mannasuurimoilla tai korppujauhoilla.

Sekoita jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri, sokeri ja kardemumma kulhossa. Lisää maito, muna,  sula voi ja sekoita kunnes massa on tasaista.  Laita taikina pursotuspussiin ja pursota taikina pellin koloihin niin, että taikinaa on puoleen väliin asti. Paista uunissa vajaa 10 min. Anna donitsien hiukan jäähtyä ennen irrottamista.

 

Sekoita sokeri ja kaneli keskenään. Voitele donitsit voisulalla ja kasta kanelisokeriin. Nauti.
 

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! :)