keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Ihana dumlekakku

Mikä kakku on ihanan helppo valmistaa ja maultaan mehevän suklainen?
 
Dumlekakku, jonka kuvailuun eivät riitä sanat. Ihana, mehevä, suklainen, herkullinen, helppo valmistaa... Tekemiseen menee vain 15 minuuttia ja tunnin paistoaika. Vatkainta ei tarvita, joten tämän voi valmistaa muiden nukkuessa. Ohje on myös todella helppo, joten rohkeasti aloittelevatkin leipurit kokeilemaan!
 
 
 
 
 
Dumlekakku 
  • riittävyys: 25-30 palaa
  • valmistusaika: 15 min + paisto 1 h
  • säilyvyys: vähintään 5 päivää jääkaapissa
  • vuoka: 2 litran voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan
 
150 g margariinia
n. 75 g dumleja (laitoin 10 dumlea, jotka painoivat käärepapereineen 82 g)
4,5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
2 dl maustamatonta jogurttia
3 kananmunaa
 
Sulata margariini. Rouhi dumlet. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita kaikki ainekset voimakkaasti puulastalla. Kaada voideltuun vuokaan. Paista 175 asteessa noin 60 minuuttia.
 
Kakku tunnin paiston jälkeen.
Pinta saattaa hieman repeillä, mutta se ei haittaa - pohjaksihan se on menossa!
 
Yllä oleva ohje on ihana, jota muuntelen jatkuvasti uudenlaisiksi kakuiksi. Se on niin helppo valmistaa, eikä vatkaimen kovaa ääntä tarvitse kuunnella. Kaiken kukkuraksi tuolla ohjeella tulee paljon mehevämpi kakku kuin vatkattavilla! Olen sen yhden ja ainoan perusohjeen pohjalta tehnyt tämän dumlekakun lisäksi kardemumma-kanelikakun ja geishakakun.

8 kommenttia:

  1. Näyttää ja kuulostaa kyllä todella hyvältä!! (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja maistuu todella hyvältä! :)Kakku vain paranee säilytyksessä ja se on ihanan kosteaa ja dumleista...

      Poista
  2. Kiitos tästä ohjeesta, helpot ja hyvät kakut ovat aina tervetulleita!

    VastaaPoista
  3. Voisiko maustamattoman jogurtin vaihtaa vaikka rahkaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskoisin, että voi. :) Silloin jauhoja kannattaa laittaa vain 4 dl. Kermaviiliin tai piimäänkin voi vaihtaa, silloin jauhomäärää ei tarvitse muuttaa.

      Poista
  4. Kuulostaa hyvältä! Ajattelin isänpäiväksi tehdä dumlefani-iskälle 😊 Voisiko maustamattoman jugurtin kohdalla käyttää turkkilaista jugurttia, kun sitä olis kaapissa..?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)