maanantai 27. tammikuuta 2014

Hurmaava kinuskikääretorttu

Lakka ja kinuski ovat lyömätön makupari. Blogistani löytyy jo kaksi lakka-kinuskikakkua, ja tässä kaikista uusin versio. Kääretorttu saa lakkatäytteen ja koristelussa maistuu kinuski. Kevensin hieman kääretorttua, ja pohjassa maistuu ruis. Terveellinen on ehkä liioittelua, mutta on tämä ainakin parempi vaihtoehto kuin valkoisista vehnäjauhoista tehty. Jos lakkaa ei löydy, puolukka sopii aivan yhtä hyvin.
 
 
 
Lakka-kinuskikääretorttu
  • riittävyys: n. 10 viipaletta
  • säilyvyys: 3 päivää jääkaapissa
  • valmistusaika: 1 h + kinuskivaahdon valmistelu
     
 
pohja: 4 munaa
1,5 dl sokeria
1,25 dl ruisjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
täyte:
1-2 dl kuohukermaa
1-2 dl fariinisokeria
5 dl lakkoja (survo) eli noin 3 dl lakkasosetta (pakastetut käyvät)

Sekoita kuohukermaa ja fariinisokeria sama määrä kattilassa. Kuumenna seos kiehuvaksi ja nosta pois liedeltä. Anna jäähtyä hieman ja laita sitten jääkaappiin viilenemään vähintään 3 tunniksi, mielellään yöksi.
 
Vaahdota munat ja sokeri todella kuohkeaksi vaahdoksi. Itse vaahdotan noin 10 minuuttia monitoimikoneella. Sekoita keskenään kuivat aineet ja siivilöi ne vaahtoon. Sekoita varovasti käännellen puulastalla. Kaada taikina leivinpaperille uunipellille ja tasoita pinta. Paista 225 asteessa 10-12 minuuttia.

Kumoa kääretorttu heti uunista oton jälkeen sokeroidulle leivinpaperille. Irrota kääretortun päällä oleva leivinpaperi, mutta jätä se siihen - niin kääretorttu ei kuivahda.
 
Vaahdota kinuski-kermaseos vaahdoksi. Levitä kääretortun väliin lakkasose ja kääri torttu. Koristele kinuskivaahdolla.
 
 
Leikkasin kääretortun kahteen osaan.
Koristelin molemmat hieman erilaisilla pursotuksilla.
Kumpi on nätimpi?
 
 
 

2 kommenttia:

  1. voi kenet sä saat syömään aina nää kaikki herkut ku pystyt leipoon näin usein:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun perhe syö paljon, mutta sukulaisillekin välillä viedään maistiaiset . :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)