sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Hieman terveellisemmät puolukkamuffinit

Olen löytänyt aikoja sitten ohjeen Yhteishyvästä. Jo silloin testasin ohjeen hyväksi, ja monesti olen näitä leiponut. Nämä ovat ihania, terveellisiä sekä helppoja ja nopeita valmistaa. Puolukkamuffineita voi tehdä, kun muut nukkuvat, tai kun tekee mieli (hieman terveellisempää) makeaa.
 
 
 
 
 
 
Ruis-puolukkamuffinit 12 kpl
  • valmistusaika: 15 min + paisto 15 min
  • säilyvyys: 3 päivää jääkaapissa
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl öljyä
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisleseitä tai -hiutaleita
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 dl puolukoita
 
Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa puulastalla. Lisää sokeri ja öljy. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää kananmunaseokseen. Sekoita lopuksi varovasti (jäiset) puolukat joukkoon. Jaa taikina muffinipellin syvennyksiin tai paperisiin muffinivuokiin. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)