perjantai 10. tammikuuta 2014

Feta-pastavuoka

Feta, jauheliha ja tomaatti sopivat yhteen. Kun makuyhdistelmään lisätään pastaa, mausteita ja maitoa, herkullinen ruoka on valmis. Tähän saa helposti käytettyä jauhelihakastikkeen jämät ja sen kanssa syödyn keitetyn pastan. Jos jauhelihakastiketta ei satu olemaan, ruskistettua jauhelihaakin voi käyttää - mutta lisää siinä tapauksessa enemmän mausteita. Todellinen hävikistä herkuksi -ruoka! Kaiken kukkuraksi, tämä erikoisempi versio makaronilaatikosta, mutta valmistuu nopeammin.
 
Feta-pastavuoka
  • riittävyys: 4:lle
  • valmistusaika: 15 min + paisto 30 min
 
6 dl pastaa
1 l vettä
1 rkl öljyä
2-3 dl jauhelihakastiketta (tai jauhelihaa - lisää siinä tapauksessa mausteita)
100-200 g fetakuutioita
0,5-1 dl aurinkokuivattua tomaattia tai tuoretta tomaattia suikaleina
1 tl oreganoa
2 dl maitoa tai kermaa
 
Keitä pasta miltei kypsäksi vedessä. Valuta pasta. Voitele uunivuoka öljyllä. Kaada kaikki ainekset maitoa lukuun ottamatta vuokaan ja sekoita. Kaada päälle maitoa. Maitoa kuuluisi olla noin puoleen väliin pastaseosta. Paista 200 asteessa n. 30 min.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)