tiistai 17. joulukuuta 2013

Valkosuklaadonitsit

Kaakao, valkosuklaa ja sitruuna. Nam, mikä yhdistelmä... Donitsissa maut sulautuvat keskenään muodostaen upean makuelämyksen. "Eihän näitä voi vastustaa..!"
 
Valkosuklaadonitsit donitsipellillä 12 kpl
 
3dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1 rkl kaakaojauhetta
1,25  maitoa
1 kananmuna
2 rkl sulatettua voita
 
kuorrutteeseen:
70-80 g valkosuklaata
1,5 rkl maitoa
1,5 mm (maustemittaa) sitruuna-aromia 
 
Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen. Voitele donitsipelti.
 
Sekoita jauhot, leivinjauhe, kaakaojauhe ja sokeri kulhossa. Lisää maito, muna,  sula voi ja sekoita kunnes massa on tasaista.
 
Laita taikina kertakäyttöiseen pursotuspussiin ja leikkaa kulmasta sopiva pala pois ja pursota taikina pellin koloihin niin että taikinaa on puoleen väliin asti.
 
 
Paista uunissa noin 10 min. Anna donitsien hiukan jäähtyä ennen irrottamista.
 
 
 
Valmista kuorrute. Sulata suklaa varovasti mikrossa tai kattilassa. Sekoita kuumaan suklaaseen maito ja sitruuna-aromi. Kuorrutteesta tulee aluksi tönkköä ja hieman kokkareista, mutta sekoita kunnes se on sileää.
 
Kasta donitsit suklaakuorrutteeseen tai levitä kuorrutetta veitsellä. Laita jääkaappiin kovettumaan.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)