lauantai 14. joulukuuta 2013

Suklaakuppikakut

Onko parempaa joululahjaa kuin herkulliset minikuppikakut, joiden ihana suklaisuus hurmaa jokaisen?
 
Pehmeitä, kosteita, makeita, suklaisia... Suklaakuppikakkuja! Säilytys ei mitenkään huononna näitä, joten päivä ennen tarjoilua kuppikakut on jo hyvä valmistaa.
 
 
 
Minisuklaakuppikakut 24 pientä (tai 6 normaalin kokoista)
 
0,75 dl jauhoja
0,25 dl kaakaojauhetta
0,75 dl sokeria
0,75 tl leivinjauhetta
20 g voita tai margariinia
0,6 dl täysmaitoa
0,5 kananmunaa
0,5 maustemittallista vanilja-aromia tai 0,5 tl vaniljasokeria
 
kuorrutteeksi
40 g voita tai margariinia
n. 2 dl tomusokeria
1-2 rkl kaakaojauhetta
n.1-2 rkl maitoa
 
 
Kuumenna uuni 170-asteiseksi.
 
Mittaa jauhot, sokeri, leivinjauhe ja voi monitoimikoneeseen tai käytä sähkövatkainta. Vatkaa hiljaisella teholla kunnes seos on murumaista ja ainekset ovat yhdistyneet.
 
Vatkaa toisessa kulhossa haarukalla muna, vanilja-aromi ja maito sekaisin. Kaada puolet seoksesta monitoimikoneeseen,vatkaa edelleen ja käännä teho suuremmalle, jotta seokseen ei jää kokkareita.
 
Säädä teho taas pienemmälle ja kaada loppu maitoseos hitaasti joukkoon. Ota sekoittumattomat ainekset kaapimella mukaan taikinaan. Vatkaa korkeintaan pari minuuttia, eli niin kauan että seos on sileää.
 
Lusikoi taikina paperi- tai silikonivuokiin. Paista 20-25 minuuttia. Valmiiden kakkujen pinta on kimmoisa eikä tikkuun jää taikinaa.
 
Sekoita pehmeään rasvaan tomusokeri ja kaakaojauhe voimakkaasti lusikalla sekoittaen, kunnes seos on murumaista. Lisää joukkoon maito ja sekoita. Jos seos on liian tönkköä, lisää maitoa. Jos se on löysää, lisää tomusokeria.
 
Kuorruta täysin jäähtyneet kakut.

Ohje on kirjasta The Hummingbird bakery: Leivonnaisia herkkusuille - kuuluisan konditorian suosikkireseptit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)