sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Suklaakonvehdit

Tein näitä suklaakonvehteja joululahjaksi. Ne ovat helppoja tehdä, mutta silti ihanan makuisia ja näköisiä. Oli vähän kiire paketoida lahjat, joten valmiista konvehdeista ei nyt kuvia ole. Koittakaa pärjätä. :)
 
Perusreseptiä voi varioida mielensä mukaan. Kahdesta suklaalevystä voi tehdä viittä eri konvehtilaatua! Tämä on siitä hyvä ohje, koska konvehdit säilyvät huoneenlämmössä melkein viikon. Jääkaappiin ei kannata laittaa!

 
Suklaakonvehdit n. 20-24 konvehtia
 

silikoninen konvehtivuoka (Itse käytän silikonista jääpalamuottia. Toki muitakin voisi käyttää, mutta silikonisesta konvehdit irtoavat helposti.)

 
1 levy = 130 g Pandan valkosuklaata
1 levy = 130 g Pandan tummaa suklaata
(pähkinä- tai mantelirouhetta)
 

Sulata suklaat eri kulhoissa mikrossa sulatusteholla usein sekoitellen. Älä sulata aivan sulaksi, vaan kun kulho on kuuma ja suklaa on osittain sulanut, älä sulata enempää. Sekoita suklaata kunnes se on täysin sulanutta ja sileää. Näin toimimalla suklaan harmaantumista ei tapahdu.
 Konvehtivaihtoehtoja:
 
  • Raitakonvehdit: Laita muotin pohjalle valkosuklaata. Lisää päälle tummaa suklaata, sitten valkosuklaata ja taas tummaa. Anna jähmettyä vuorokausi ja irrota varovasti muoteista.
 
  • Suklaasydämet: Sivele muotti tummalla suklaalla. Anna kovettua n. 1 vuorokausi. Laita päälle hieman valkosuklaata, anna taas olla 1 vuorokausi. Laita päälle tummaa suklaata, niin että valkosuklaasydän peittyy. Anna jähmettyä vuorokausi ja irrota varovasti muoteista.
 
  • Marmoroidut suklaakonvehdit: Sekoita tummaan suklaaseen valkosuklaata huolimattomasti, mutta vähän. Kaada varovasti muotteihin, jottei marmorikuvio lähde. Anna jähmettyä vuorokausi ja irrota varovasti muoteista.
 
  • Manteli-valkosuklaakonvehdit: Sekoita sulaan valkosuklaaseen mantelirouhetta. Jaa muotteihin. Anna jähmettyä vuorokausi ja irrota varovasti muoteista.
 
  • Pähkinäsuklaakonvehdit: Sekoita sulaan tummaan suklaaseen pähkinärouhetta. Jaa muotteihin. Anna jähmettyä vuorokausi ja irrota varovasti muoteista.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)