perjantai 27. joulukuuta 2013

Suklaa-macadamiabrowniet

Sain lahjaksi upean, suklaisia reseptejä täynnä olevan kirjan. Kirja on täynnä vastustamattomia reseptejä kekseille, kuppikakuille, brownieille, kakuille ja jälkiruoille. Päätin ensimmäiseksi kokeilla brownieita. Suklaa-macadamiabrowniet pistivät silmääni, ja niitä kokeilin.
 
 
 
Suklaa-macadamiabrowniet
  • riittävyys: 12 isoa tai 24 pientä palaa
  • valmistusaika: 30 min + paisto 45-50 min
  • säilyvyys: ainakin 3 päivää jääkaapissa
  • vuoka: nelikulmainen tai suorakulmio, leivinpaperilla vuorattuna (20x20 cm / 25x35 cm)
 
  • Älä paista brownieita liikaa! Ohje sanoo 50 minuuttia, ja pidin sen ajan. Tuloksena oli hieman liian kuivia ja murenevia; brownieiden kuuluu olla kosteita, joten 45 minuuttia olisi riittänyt.
  • Vaalean fariinisokerin voi korvata tummalla.
  • Suolattujen macadamiapähkinöiden tilalla voi käyttää suolaamattomia, mutta lisää silloin taikinaan ripaus suolaa.
  • Suklaahippujen määrä ei ole aivan tarkkaa: itse laitoin hieman vähemmän kuin ohjeessa.
  • Ohjeessa sanotaan, että 23 x 23 cm nelikulmainen vuoka. Itselläni ei sellaista ollut, joten käytin suorakulmaista n. 25 x 35 cm vuokaa. Vuoan koolla ei ole niin väliä, jos on edes hieman sinne päin.
  • Alkuperäisessä ohjeessa on ainekset grammoina. Itsekin mittasin aineet vaa'alla, mutta laitoin reseptiin myös desilitroina.
 
250 g tummaa suklaata
250 g voita (tai margariinia)
300 g =  n. 4,25 dl fariinisokeria
4 isoa kananmunaa
50 g = 1,25 dl makeuttamatonta kaakaojauhetta
200 g = n. 3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
90 g tummaa suklaata rouheena/hippuina
90 g valkosuklaata rouheena/hippuina
120 g (suolattuja) magadamiapähkinöitä rouhittuna
 
Laita uuni kuumenemaan 170 asteeseen. Vuoraa neli- tai suorakulmainen leivontavuoka leivinpaperilla.
 
Sulata tumma suklaa (250g) ja voi paksupohjaisessa kattilassa hyvin miedolla lämmöllä jatkuvasti sekoitellen, kunnes seos on tasaista.
 
Vatkaa fariinisokeri ja munat hyvin yhteen. Sekoita joukkoon suklaa-voiseos, kaakaojauhe, jauhot, leivinjauhe, suklaahiput ja pähkinät.
 
Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
 
Paista levyä n. 50 minuuttia, kunnes keskelle työnnettyyn tikkuun tarttuu vain muutama kostea muru.
 
Anna levyn jäähtyä vuoassa 15 minuuttia. Nosta brownielevy varovasti leikkuulaudalle. Leikkaa vielä lämpimät browniet neliöiksi ja tarjoile lämpiminä tai huoneenlämpöisinä (kermavaahdon kera).


 

2 kommenttia:

  1. Macadamiapähkinät on mun herkkua. Tämän on pakko olla hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä ON hyvää. Pähkinän ja suklaan yhdistelmä ei voi olla pahaa... :D

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)