perjantai 6. joulukuuta 2013

Porkkanalaatikkoa jouluksi

Aika tehdä taas hieman jouluvalmisteluja... Eli porkkanalaatikkoa pakastimeen! Ohje on taas Yhteishyvästä. Mielestäni tällä ohjeella valmistettu porkkanalaatikko on ehdottomasti parasta...
 
Tein vajaa viikko sitten lanttulaatikkoa, käy kurkkaamassa sekin resepti.
 
 
Porkkanalaatikko 8:lle
 
3 dl vettä
1,5 dl puuroriisiä
7 dl maitoa
1,5 kg porkkanoita
5 dl vettä
1 tl suolaa
1 muna
0,5 tl suolaa
3 rkl tummaa siirappia
rouhaus valkopippuria
 
n. 3 rkl korppujauhoja
voita
 
Kiehauta 3 dl vettä ja lisää riisit joukkoon. Keitä, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää maito ja anna hautua kannen alla lähes puuroksi. Keitä kuoritut ja paloitellut porkkanat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja soseuta porkkanat. Sekoita soseen joukkoon kananmuna ja mausteet. Sekoita joukkoon riisipuuro. Kaada seos voideltuun uunivuokaan (n. 2 l) tai kahteen hieman pienempään vuokaan. Kuvioi pinta lusikalla ja ripottele korppujauhot pinnalle. Lisää päälle muutama voinokare. Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla noin 2 tuntia.

Uuniin menossa.

Hieman alle 2 tunnin jälkeen valmista... Syömään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)