sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Pieniä, makeita, sokerisia - lusikkaleipiä!

Perinteiset, vadelmamarmeladilla täytetyt ja sokerissa kieritetyt lusikkaleivät vievät kielen mennessään. Ohje ei ole vaikea, mutta työtä siinä on.
 
Minulta tilattiin pipareita ja lusikkaleipiä. Pipareita, jotka tein eilen, en viitsinyt blogiini laittaa kun  täältä ohje jo löytyykin.
 
 
Lusikkaleivät n. 40 kpl täytettyjä
 
200 g voita
1 1/2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
 

Väliin

1 1/2 dl vadelmamarmeladia
 

Pinnalle

1/2 dl sokeria
 
 
Mittaa rasva kattilaan ja anna kiehua hyvin miedolla lämmöllä viitisen minuuttia, välillä sekoittaen. Kun vaahto alkaa laskea kaada rasva kulhoon, lisää sokeri ja anna seoksen jäähtyä sekoittamatta. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Painele taikinaa teelusikan pesään ja vedä taikina lusikasta suoraan leivinpaperille uunipellille kupera puoli ylöspäin.
Paista pikkuleipiä 175 asteessa noin 12 minuuttia, kunnes ne ovat vaaleanruskeita.
Vedä leivinpaperi varovasti pelliltä työpöydälle ja anna pikkuleipien jäähtyä. Levitä hilloa sileälle pinnalle ja paina kaksi pikkuleipää yhteen. Kierittele lusikkaleivät sokerissa.

2 kommenttia:

  1. Onpas ihanan näköisiä! Meillä on aina jouluna lusikkaleipiä, mutta välissä on omenahilloa tai -sosetta!

    Sulla on kyllä niin ihana blogi, päivitteletkin tosi usein!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentista!

      Äitini on aina tehnyt vadelmaisia, ja niin teen minäkin. Seuraavalla kerralla voisin kokeilla noita omenaisia; kuulostavat ihanilta!! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)