maanantai 16. joulukuuta 2013

Marmoroitu rahkapiirakka

Purkki vanhenevaa rahkaa jääkaapissa... Joten on aika laittaa marjapiirakka tuunaukseen! Marjapiirakka rahkapäällisellä vaihtuu rahkapiirakaksi marjamarmorilla. Eikä se ole edes vaikeaa! Tätä voisi tarjota hyvin vieraille, niin kaunis piirakasta tuli. Ja kauneushan se houkuttelee maistamaan... Pohja, jolla yleensä teen piirakkani, on vatkattava. En jaksanut alkaa kuunnella koneen ääntä, joten muokkailin pohjaa siltä osin. Tuli silti aivan yhtä hyvää kuin vatkattavista piirakoistani. Tai no, miltei parempaa: sitruuna ja mustikka ovat vastustamaton yhdistelmä!
 
 
Marmoroitu rahkapiirakka n. 27 cm halkaisijaltaan olevaan piirakkavuokaan
 
100 g voita
0,5 dl sokeria
1 kananmuna
1 dl vehnäjauhoja
1 dl ruis- tai kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
 
250 g rahkaa
0,5 dl sokeria
0,5 tl vaniljasokeria
0,5 tl sitruuna-aromia (tai yksi neljäsosa yhden sitruunan kuoriraasteesta)
2 dl mustikoita
 
Sekoita pehmeään voihin voimakkaasti puulastalla sokeri.
 
 
Lisää kananmuna reippaasti sekoittaen.
 
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon hieman rauhallisemmin sekoittaen.
 
 
Taputtele taikina voideltuun vuokaan.
 
Sekoita rahka, sokerit ja sitruuna-aromi. Kaada pohjan päälle. Survo mustikat sauvasekoittimella. Valuta mustikkasosetta ympäri piirakkaa ja vetele veitsellä marmoroidaksesi pinnan.
 
 
Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.
 

2 kommenttia:

  1. Todella kaunis piirakka! Näin selkeät ohjeet ovat tosi hyvät!! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)