sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Marmoroitu browniepiirakka

Syntisen ihana piirakka, jossa yhdistyvät brownie-taikina ja juustokakkumaisuus. Tuorejuusto ja suklaa ovat vastustamattomia yhdessä. Pitemmittä puheitta reseptiin, joka on otettu Suklaapandan blogista.
 
Marmoroidut browniet piirakan muodossa

Brownietaikina:
110g voita
50g tummaa suklaata
2 rkl kaakaojauhetta
2,25 dl sokeria
2 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
1,5 dl vehnäjauhoja

Juustokakkutaikina:
200g tuorejuustoa
0,75 dl sokeria
1 kananmunaa
0,5 tl vaniljasokeria
1,5 rkl kaakaojauhetta

1. Lämmitä uuni 175 C. Rouhi tumma suklaa karkeasti ja laita pieneen kulhoon. Sulata voi pienessä kattilassa. Kaada sulanut voi rouhitun suklaan päälle ja sekoita kunnes suklaa on täysin sulanut ja seos on tasaista. Lisää kaakaojauhe ja sekoita, laita sivuun jäähtymään.

2. Laita leivinpaperin palanen pienen vuoan pohjalle ja voitele (halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoka). Sekoita vehnäjauhot ja suola kulhossa, laita sivuun. Vatkaa sokeri, kananmunat ja vaniljasokeri käsin tasaiseksi taikinaksi. Lisää sulanut suklaa taikinaan koko ajan sekoittaen. Siivilöi jauhot taikinaan ja kääntele nopeasti tasaiseksi. Kaada vuokaan ja laita sivuun.
 
3. Vatkaa tuorejuusto, sokeri, kananmuna ja vaniljasokeri tasaiseksi ja ilmavaksi, n. 1-2 min sähkövatkaimella. Laita n. kolmasosa seoksesta toiseen kulhoon. Sekoita suurempaan osaan kaakao.
 
4. Jaa tuorejuustoseokset lusikalla brownien päälle. Vedä tylpällä veitsellä tuorejuuston läpi niin että seokset sekoittuvat ja pinta "marmoroituu". Paista keskellä uunia 35-40 minuuttia. Anna jäähtyä. Laita mielellään jääkaappiin yön yli.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)