sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Lanttulaatikko

Lanttulaatikko sopii pakastettavaksi, joten tein sitä jo nyt. Laitoin sen kahteen vuokaan, joista toisen pakastan ja toisen syömme nyt lounaalla. Ohje on otettu Yhteishyvästä. Tällä reseptillä tulee ihanaa lanttulaatikkoa!
Uuniin menossa,
lusikalla kuvioituna ja korppujauhoilla kuorrutettuna.



Lanttulaatikko 8:lle
 
 
1,5 kg lanttua
5 dl vettä
1 tl suolaa
1 dl keitinlientä
2 dl kuohukermaa
1 dl korppujauhoja
2 munaa
1 tl suolaa
rouhaus valkopippuria
1 dl tummaa siirappia
 
 
päälle n. 3 rkl korppujauhoja
 
 
Kuori ja palastele lantut. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Säästä keitinliemi. Laita korppujauhot turpoamaan kuohukermaan ja 1 dl keitinlientä noin viideksi minuutiksi. Soseuta lantut. Sekoita keskenään kaikki ainekset. Jos seos on jämäkkää ja tönkköä, lisää hieman keitinlientä. Kaada seos yhteen (2-litraiseen) voideltuun vuokaan tai kahteen pienempään. Kuvioi pinta lusikalla painellen. Ripottele päälle korppujauhoja. Paista 175 asteessa 2 h.
 
 
Juuri uunista tullut lanttulaatikko. Siispä syömään...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)